Icoon

Techport Technologieweek

Van 5 tot en met 9 oktober is de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie.

De techniekwereld is heel breed. Voor leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Daarom zijn de 7 werelden van techniek ontwikkeld.

Tijdens de Techport Technologieweek worden het Promotie Event Techniek (PET) voor groep 8 leerlingen van de basisschool, Tech Your Talent voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs en een studiedag voor docenten georganiseerd.

Informatie over de Techport Technologieweek 2020 is hier te vinden.

Promotie Event Techniek (PET)

De wereld van techniek gaat over meer dan alleen schroevendraaiers. Om te laten zien dat techniek en wetenschap breed in onze samenleving aanwezig zijn, tonen wij zeven verschillende werelden. Tijdens het Promotie Evenement Techniek (PET) maken groep 8 leerlingen uit de IJmond kennis met deze zeven werelden; een leuke reis waarbij ontdekken en doen centraal staan in allerlei workshops.

Tech Your Talent

Tijdens Tech Your Talent maken leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs kennis met de 7 werelden van techniek. Dit jaar wordt er een digitaal programma gemaakt waarbij de beleving voorop staat. Techniek is overal en is onlosmakelijk verbonden met ons leven. Techniek kom je overal tegen, ongeacht welk werk je later doet.

Docenten

Docenten hebben een belangrijke rol in de keuzes die leerlingen maken. Het geven van techniekonderwijs blijkt soms nog lastig te zijn om te geven. Dit terwijl techniek vooral in de IJmond een hele grote rol speelt. Om hierbij te ondersteunen biedt Techport, in samenwerking met de stichtingsbesturen van de basisscholen uit de IJmond, docenten een speciale techniek studiedag aan tijdens de Techport Technologieweek. Tijdens deze dag krijgen docenten een beeld van techniekonderwijs en krijgen zij lespakketten en tips mee om op een laagdrempelige manier techniekonderwijs aan te bieden in de klas.

Techport Technologieweek 2019

In 2019 bezochten ruim 2200 leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, ruim 800 leerlingen van het voortgezet onderwijs, 450 docenten en ouders en ruim 200 partners de Techport Technologieweek. In totaal waren er 56 unieke stands, waarvan 22 bedrijven, 9 scholen en 25 overige organisaties (branches, onderwijsprogramma’s).

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op