Icoon

Girls’ Day

Girls’ Day laat meisjes tussen de 10 en 15 jaar de wereld van bèta, techniek en IT ontdekken en van dichtbij beleven. Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-opleidingen en -bedrijven hun deuren speciaal voor meisjes.

Tijdens Girls’ Day nemen meiden deel aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke studenten en medewerkers en leren meer over bèta/technische opleidingen en werkzaamheden.

Speciaal voor meisjes?!

Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is al jaren te laag. Slechts 14 procent van de technische professionals in Nederland is vrouw. Op Girls’ Day laten we met vrouwelijke rolmodellen een breed beeld van de technische opleidingen en beroepen zien en we helpen meisjes hun zelfvertrouwen te versterken in exacte vakken.

Girls’ Day 2022

Op 7 april 2022 is het weer Girls’ Day. Dit keer een hybride evenement met de volgende opzet.

Online landelijke Kick-Off voor alle deelnemers
In de ochtend zal initiatiefnemer VHTO Girls’ Day 2022 feestelijk openen met een live online programma. Alle deelnemende meisjes zijn hiervoor uitgenodigd en kunnen virtueel deelnemen. Het thema voor de kick-off wordt later bekend gemaakt.

Live Bezoek 
Daarna openen bèta/technische of IT opleidingen, bedrijven en onderzoeksorganisaties hun deuren voor een groep meisjes. Het programma bestaat uit een korte introductie, rondleiding of demonstratie, kennismaking met (vrouwelijke) technische rolmodellen én een doe-activiteit, waarbij meisjes zelf aan de slag gaan.

In de IJmond kan je dit jaar kiezen voor Girls’ Day Tata Steel of Girls’ Day – powered by Nova Smart Girls (alleen meiden voortgezet onderwijs).

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Danielle van der Mark door onderstaand formulier in te vullen.

Girls' Day 2022

  • Voorkeur voor bezoek organisatie:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op