Icoon

Kiezen voor technologie

In samenwerking met scholen en bedrijven laten we jongeren ervaren dat technologie aantrekkelijk is. We laten zien welke mooie opleidingen en toekomstige banen er zijn.

Een overzicht van techniek activiteiten voor het basisonderwijs download je hier. Het overzicht van techniek activiteiten voor het voortgezet onderwijs mavo en beroepsgericht vind je hier.

Techport Technologieweek

In de eerste week van oktober is de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie.

Meer informatie

Studiedag Docenten

Docenten hebben een belangrijke rol in de keuzes die leerlingen maken. Techport werkt daarom ook graag samen met docenten om leerlingen te interesseren voor techniek. Om docenten te inspireren en te ondersteunen biedt Techport een speciale techniek studiedag.

Meer informatie

Techniekpromotie

Nog steeds kiezen te weinig kinderen voor een vervolgopleiding in de techniek. Dit terwijl er volop werk in is te vinden. In de IJmond worden daarom verschillende techniek activiteiten georganiseerd om de beeldvorming bij kinderen over techniek te verbeteren.

Meer informatie

Rondetafelsessie Kiezen voor Technologie

Bijeenkomsten voor vertegenwoordigers vanuit de Techportscholen en Techportbedrijven om de activiteiten en het aanbod voor het kiezen voor technologie beter op elkaar af te stemmen.

Meer informatie

Techport-scholen

Alle leerlingen goed voorbereid op een duurzame toekomst; als Techport-school laat je zien aan ouders, leerlingen en bedrijven dat je je inzet voor technologie en voor de toekomst.

Meer informatie

Samenwerking Sterk Techniek Onderwijs (STO)

Techport werkt samen met een aantal regionale partijen binnen het Sterk Techniek Onderwijs aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs, dat leerlingen goed voorbereidt op een opleiding en werk in de regio.

Meer informatie
Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op