Fieldlab Smart Maintenance

Het Fieldlab Smart Maintenance Techport heeft de ambitie om real time data uit fabrieksinstallaties te koppelen aan productie- en kwaliteitsdata en zo een volledige integratie van data – en daarmee sturing – in de procesindustrie te realiseren. Producenten, toeleveranciers, onderwijs- en kennisinstellingen delen hiervoor kennis en werken nauw samen. Zowel in een proeffabriek als in echte productieomgevingen wordt een brede range aan sensoren getest, data samengebracht en geanalyseerd.  Het Fieldlab Smart Maintenance Techport werkt zo aan 100% voorspelbaar onderhoud van installaties in de maak- en procesindustrie. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Gerik ten Berge.

Opleidingen

De in het fieldlab opgedane kennis wordt gebruikt voor het ontwikkeling van opleidingsmateriaal op verschillende niveaus. Zowel voor leerlingen als voor onderhoudsprofessionals.

Meer informatie

Smart Industry

Smart Industry stimuleert bedrijven om slimme technologie en digitalisering toe te passen en zo nieuwe businesskansen te creƫren. Met de resultaten uit de verschillende projecten draagt het Fieldlab Techport bij aan de landelijke smart industry agenda.

Meer informatie

Netwerken en kennisdelen

Als partners van het Fieldlab en de netwerkorganisatie Techport is er toegang tot state of de art kennis over Smart Maintenace.

Meer informatie

Partners en co-financiering

Condition based maintenance, ook wel predictief onderhoud en toestandsafhankelijk onderhoud, is niet zelfstandig te implementeren. Daarom brengt het Fieldlab Smart Maintenance Techport verschillende partijen met ieder hun eigen expertise samen.

Meer informatie

Innovatieprojecten

In verschillende projecten van het Fieldlab worden proeven gedaan om onderhoud voorspelbaarder te maken.

Meer informatie

Proeffabriek

Testen zonder de productie te verstoren en zonder risico op beschadiging van de productielijn? In de proeffabriek van het Fieldlab Techport Smart Maintenance is het mogelijk.

Meer informatie
Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op