Nieuws

Oriëntatiemarkt Nova College

Op 2 december 2015 heeft in het Nova College aan de Zijlweg in Haarlem een oriëntatiemarkt plaatsgevonden. Hier zijn 3e en 4e jaars vmbo/mavo-leerlingen van het Coornhert Lyceum, Haarlem College Het Schoter, Sterren College en Montessori College Aerdenhout geweest, om zich te oriënteren op hun vervolgopleiding. De leerlingen waren er samen met hun ouders, waardoor er 1.190 bezoekers aanwezig waren. Er waren twee keer drie rondes met uitleg en in de aula het oriëntatieplein.


Het oriëntatieplein was ingericht met bijvoorbeeld een robotspel van de bedrijven achter MyTec, 3D-printing, demonstratie ambachtelijke technieken door Goud- en Zilversmid Marijke Mul uit Haarlem en de leerlingen konden kennismaken met de nieuwste generatie programmeerbare robots. Ook konden ze de oefening 'opvarende overboord' zien van de Maritiem Academie Holland.

 

Robots in opkomst

Om de leerlingen enthousiast te maken voor de MyTec opleiding stond er een grote tafel opgesteld met een aantal robotarmen. Hiermee kunnen kleine voorwerpe worden opgepakt en verplaatst door middel van een controller. De robotarmen zijn product van MyTec en een combinatie van de verschillende richtingen binnen de opleiding. Uiteraard werd er informatie gegeven over de opleiding en konden leerlingen informatie meenemen. Daarnaast werd er doorverwezen naar de open dagen, om daar alvast een echt voorproefje van de opleiding te ervaren.

 

Op de oriëntatiemarkt was ook cobot Bexter aanwezig. Dit is een collaborative robot, waarmee in de toekomst samengewerkt kan worden. Deze robot is veilig om mee samen te werken, omdat hij flexibel is en makkelijk te bedienen. Bexter kon door de leerlingen zelf geprogrammeerd en uitgeprobeerd worden. Hij was voornamelijk aanwezig om de leerlingen te laten zien welke ontwikkelingen er in de nabije toekomst aankomen.

 

Voorlichting & Werving

De Oriëntatiemarkt is onderdeel van het programma Voorlichting & Werving dat Nova College samen met de decanen van de vo-scholen uit de regio organiseren om jongeren zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van een passende opleiding. In oktober vond ook een Oriëntatiemarkt plaats voor de Haarlemmermeer. Voor de komende periode staan ook nog Oriëntatiemarkten, Oriëntatiedagen en tweede ronde Oriëntatietrajecten op het programma.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief