Nieuws

Nationale Laswedstrijd 2015

VELSEN NOORD _ Tientallen leerlingen uit Noord- en Zuid-Holland namen gisteren bij Haprotech in velsen-Noord deel aan de tweede voorronde voor de Nationale Laswedstrijd 2015. Het Nederlands Instituut voor Lastechnologie (NIL) organiseert de lascompetitie elk jaar om leerlingen te stimuleren een baan in de lastechniek te kiezen en zelf te ervaren hoe leuk het lasvak eigenlijk is.


Bij Haprotech namen Vmbo-leerlingen, onder meer van het Technisch College Velsen, op het gebied van lassen tegen elkaar op. Na de wedstrijden kregen de leerlingen een excursie aangeboden bij Tata Steel. 
 
Er zijn nog twee voorrondes. Op 12 maart bij het CSG Reggesteijn in Rijssen en op 17 maart bij het Suma College in Bladel. De finale is op 25 maart bij het Carmel College in Hengelo. 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief