Nieuws

Kennemer College zoekt hulp bij nabouwen V1-raket

HEEMSKERK - De school uit Heemskerk zoekt sponsors en een metaalbedrijf om op verzoek van het Strandvondstenmuseum in Castricum een raket uit de Tweede Wereldoolog na te bouwen.


De school uit Heemskerk zoekt een metaalbedrijf in de regio IJmond dat samen met leerlingen van het Kennemer College een echte V1-raket wil nabouwen, inclusief afschietbaan. Ook sponsors zijn van harte welkom. Waarom een V1?

Techniekdocent Gerard van Diepen: “Het Strandvondstenmuseum uit Castricum heeft ons hierom gevraagd. Vorig jaar is op camping Bakkum een V1-lanceerplaats uitgegraven vanwaar de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog raketten afvuurden op Londen. Dit kan een uniek project worden, waarbij onze leerlingen hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen in een uitdagende context zoals de V1 dat ongetwijfeld is. Bedrijfsleven, school en museum werken samen aan het reconstrueren van een stukje lokale cultuur-historie, hoe mooi is dat!” Voor meer informatie en aanmelden: g.vandiepen@kennemercollege.nl

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief