Nieuws

Innovatieprijs voor kartteam Tata Steel

Het kartteam van de Academy won dit jaar de Innovatieprijs in de First Electro League. Het team blonk uit in creativiteit en de uitvoering van de verplichte technische verbeteringen aan de kart. Het team verzamelde in de verschillende klassementen in totaal 230 punten. Goed voor een tweede plaats over all. Het Felisenum eindigde als eerste met 233,5 punten en het Kennemer College uit Heemskerk met 223 punten.


De leerlingen worden tijdens deze competitie niet alleen beoordeeld op de raceprestaties van hun team. Ze moeten namelijk ook sponsors werven, veilig werken en de externe communicatie regelen. Belangrijkste onderdeel is het bedenken van en uitvoeren van verbeteropdrachten om de prestaties van de elektrisch aangedreven kart verder te verbeteren. Zoals het verbeteren van de complete bekabeling, een nieuwe kettingkast een waterdichte bescherming voor de inverter een nieuwe behuizing voor het hoofdrelais. Het team van Tata Steel voerde deze opdrachten als beste uit.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief