Nieuws

Huygens College Heerhugowaard wint debatwedstrijd Tata Steel

VELSEN NOORD - Havo/VWO-leerlingen van het Huygens College uit Heerhugowaard zijn winnaar van de debatwedstrijd “Meet-the-Boss”. “Het team van het Huygens College was goed voorbereid, inhoudelijk actueel en beschikt over goede individuele debaters en een uitstekende teamspirit”, aldus “Boss” Govert Kockelkoren, directeur Manufacturing Rolling & Coating bij Tata Steel in IJmuiden.


Schaakmat

De prijs voor beste individuele debater ging naar Rassoul Coelen van het Kennemercollege uit Beverwijk. “Rassoul is een retorisch talent. Hij weet zijn argumenten goed op te bouwen en tegenstanders schaakmat te zetten”, aldus Kockelkoren. Dylan Wink van het Regius uit Schagen won De Pepermolen voor de meest gepeperde uitspraak: “We hebben in 400 jaar opgemaakt wat de aarde in 400 miljoen jaar heeft gemaakt”.

 

Stellingen

Honderd leerlingen debatteerden aan de hand van stellingen als “Alle banen zullen verdwijnen door de technologie”, “Alleen studies met kans op een baan krijgen overheidssteun” en “Biobrandstoffen moeten worden verboden”.  Naast de genoemde scholen deed ook Het Tabor Werenfridus uit Hoorn mee aan de debatwedstrijd.

 

Evoluon

Het Meet-the-Boss evenement bij Tata Steel maakt deel uit van een reeks debatten van Jet-Net en het Nederlands Debat Instituut. Tata Steel is lid van Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, een samenwerkingsverband tussen Nederlandse technologiebedrijven en Havo/VWO-scholen. De landelijke finale vindt op 17 april plaats in het Evoluon in Eindhoven. 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief