Nieuws

First Electro League start met tien teams

LELYSTAD - Tien scholen starten donderdag 16 april in de eerste wedstrijd van de First Electro League. De First Electro League is een duurzame race competitie waaraan teams van scholen meedoen. Leerlingen nemen het tegen elkaar op in elektrisch aangedreven superkarts die ze zelf technisch moeten verbeteren en onderhouden.


Na de testdag bij het TT Circuit Assen op 19 maart, zijn er drie wedstrijden bij Kartcentrum Lelystad (16 april, 11 juni) en Circuit Park Berghem (28 mei).

 

Techniek Campus
De First Electro League is een van de onderwijsprogramma’s waarmee scholen en bedrijven samenwerken om techniek onder de aandacht te brengen van jongeren. De competitie past in de IJmond dan ook naadloos in de activiteiten van de Techport Techniek Campus.

 

Van techniek tot sponsoring
De leerlingen worden tijdens deze competitie niet alleen beoordeeld op de raceprestaties van hun team. Ze moeten namelijk ook sponsors werven, veilig werken en de externe communicatie regelen. Belangrijkste onderdeel is het bedenken van en uitvoeren van verbeteropdrachten om de prestaties van de elektrisch aangedreven kart verder te verbeteren.

 

Groene racewagens
De elektrisch aangedreven racewagens hebben een aerodynamisch bodywork, hoogwaardige schijfremmen en een geavanceerde ophanging. Ze kunnen een snelheid van 80 km/uur halen. Er is veel aandacht voor de veiligheid van de coureurs. De auto's zijn uitgerust met een zespuntsgordel, noodstop, rolbeugel en een achteruit.

 

Deelnemers
Team 1    Felisenum, Velsen Zuid / Kartteam Velsen

Team 2    Technisch College Velsen / Kartteam Velsen

Team 3    Academy Tata Steel, Velsen Noord

Team 4    Drenthe College, Emmen

Team 5    Kennemer College, Heemskerk 

Team 6    ROC van Amsterdam

Team 7    Radius College, Breda en Radius Racing Team

Team 8    Nova College, Beverwijk

Team 9    Esdal College, Emmen

Team 10  Friesland College, H’veen

 

Partners
De First Electro League is een initiatief van Alliander en Tata Steel, ondersteund door bedrijven en organisaties zoals HyTruck, MSKart, BètaTechniek VOF en de Techniek Campus Techport. 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief