Nieuws

Felisenum wint First Electro League

LELYSTAD - Het team van het Felisenum gymnasium (Velsen-Zuid) heeft vandaag de First Electro League groene kartcompetitie van Tata Steel gewonnen. Leerlingen van tien scholen uit heel Nederland hebben het dit jaar op de racebaan tegen elkaar opgenomen in zelfgebouwde elektrisch aangedreven superkarts.


De First Electro League is een initiatief van Tata Steel en Alliander om scholieren op een aansprekende en uitdagende manier te laten ervaren hoe leuk het is om met techniek te werken. De competitie maakt deel uit van een reeks onderwijsprogramma’s waarin scholen en bedrijven samenwerken om techniek te promoten onder jongeren.

 

Allround presteren

Tijdens de First Electro League moeten de leerlingen laten zien dat ze van meerdere markten thuis zijn. Er wordt niet alleen naar de raceprestaties gekeken, maar ook naar het werven van sponsors, veilig werken en communicatie. Centraal staat het bedenken en implementeren van verbeteringen om de prestaties van de elektrische karts naar een hoger niveau te tillen. 

 

Duurzame mobiliteit

De elektrisch aangedreven superkarts hebben een aerodynamisch bodywork, hoogwaardige schijfremmen en een geavanceerde ophanging. Ze kunnen een snelheid van 80 km/uur halen. Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor de veiligheid van de coureurs. De karts zijn uitgerust met zespuntsgordel, noodstop, rolbeugel en een achteruit.

 

Eindklassement

  1. Gymnasium Felisenum (Velsen Zuid)
  2. Academy Tata Steel (Velsen Noord)
  3. Kennemer College (Heemskerk): winnaar Veiligheid & Organisatie
  4. Nova College (Beverwijk)
  5. ROC Amsterdam
  6. Drenthe College (Assen)
  7. Radius College (Breda) 
  8. Technisch College Velsen
  9. Esdal College (Emmen)
  10. Friesland College (Heerenveen)

 

Partners
De First Electro League is een initiatief van Alliander en Tata Steel, ondersteund door bedrijven en organisaties zoals HyTruck, MSKart, BètaTechniek en de Techniek Campus Techport. 

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief