Nieuws

BS de Hoeksteen reageert op winnen prijsvraag PET IJmond

Basisschool de Hoeksteen heeft met de prijsvraag van het PET IJmond de prijs voor duurzaamheid gewonnen. De Hoeksteen doet ieder jaar mee aan de prijsvraag en heeft ook al een aantal keer de techniekprijs gewonnen. Dit jaar reageert zij op het winnen van de prijs voor duurzaamheid.


''De PET ijmond is een jaarlijks terugkerend evenement. Naar mijn mening een goede stap om kennis te maken met verschillende kanten van techniek. Als Hoeksteen doen wij elk jaar mee met de prijsvraag. Een aantal keer hebben wij de techniekprijs gewonnen. Dit jaar was het wel een hele uitdaging om een werkstuk te maken. Het thema was namelijk; de sluis van de toekomst... Gelukkig werd er een aantal enthousiaste dames gevonden. Zij wilden nadenken over dit thema en waren de afgelopen maanden bezig met de geschiedenis van het Noordzee kanaal. Dit thema sloot hier dus redelijk bij aan.

 

We hebben de volgende thema's uitgewerkt:

-De sluis van de toekomst is groter dan nu

-De sluis van de toekomst is milieu vriendelijk

-De sluis van de toekomst verwerkt een deel van de lading

-De sluis van de toekomst gebruik zijn tijd nuttig

-De sluis van de toekomst zorgt ervoor dat het verkeer goed kan doorstromen

 

Deze vijf thema's werden verwerkt in een powerpointpresentatie en een collage. Vooral het thema milieuvriendelijk kreeg de aandacht in de presentatie, waardoor we waarschijnlijk de prijs voor de duurzaamheid hebben gevonden. Daarbij is nagedacht over de inzet van getijde- , wind- en zonne-energie.'' -Matthijs Dubbelman

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief