Nieuws

219 Leerlingen naar technische orientatietrajecten

Op 26 november 2015 vond de vierde en daarmee laatste middag van het MyTec Oriëntatietraject plaats. Deze middag was gericht op elektrotechniek.


Onder begeleiding van docenten Armand Wolfgang en Thom Wies werkten de 4e jaars mavo-leerlingen aan een relaisopdracht, waarbij ze inzicht kregen in de werking en functie van een relais. Volgens de leerlingen was de opdracht best moeilijk, maar dankzij goede uitleg toch goed te doen. Ze kregen ook de  mogelijkheid om verschillende dingen uit te proberen, om het relais aan de praat te krijgen.

 

Het voordeel van deelname aan het oriëntatietraject is dat de leerlingen goed weten aan wat voor mbo-vervolgopleiding ze beginnen. De leerlingen hebben een goed beeld van de MyTec opleiding, door de verschillende opdrachten tijdens het oriëntatietraject. De kans op uitval tijdens de opleiding is daardoor kleiner. 

 

De opdracht op gebied van elektrotechniek was de laatste opdracht in dit MyTec-orientatietraject. De trajecten worden vaker georganiseerd, voor verschillende groepen leerlingen. Eerdere opdrachten waren op gebied van operationele techniek en werktuigbouwkunde. In totaal volgden 616 mavo-leerlingen een van de oriëntatietrajecten.

 

MyTec Orientatietrajecten Nova College

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief