Nieuws

Even voorstellen: Techportscholen

Alle leerlingen goed voorbereid op een duurzame toekomst; als Techportschool laat je zien aan ouders, leerlingen en bedrijven dat je je inzet voor technologie en voor de toekomst.


 

Officieel
Veel bedrijven en scholen zagen de samenwerking met Techport graag officieel bekrachtigd. Maar ook scholen die nog niet zo lang actief zijn met technologieprojecten of zich nog aan het oriënteren zijn, willen graag aansluiten bij Techport. Dat is vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend want voldoende aandacht voor technologie bij leerlingen is belangrijk. Technologie is immers overal.

Samenwerken
Binnen Techport committeren scholen, bedrijven en overheid zich aan de uitvoering van allerlei projecten op het gebied van technologie. Hoe een school dat doet, spreken we af in een samenwerkingsovereenkomst.

Maatwerk
Met een samenwerkingsovereenkomst zorg je ervoor dat Technologie-activiteiten ingebed worden in het curriculum maar is zeker geen ‘blauwdruk’. Voor elke school wordt een eigen overeenkomst gesloten met afspraken passend bij de school. Want elke school is uniek en heeft z’n eigen ambities en uitdagingen voor het verankeren van technologie. Elke Techportschool draagt op zijn eigen manier bij om de aandacht voor technologie te versterken om zo meer technologietalent aan te wakkeren voor de toekomst. 


Ecosysteem
Met inmiddels 21 scholen en 12 officiële Techportbedrijven, wordt het ecosysteem dat Techport in gang wil zetten steeds steviger. Belangrijk hierbij is dat scholen én bedrijven niet alleen komen ‘halen’ maar ook iets komen ‘brengen’ in het netwerk.

De Techportscholen (van links naar rechts; van boven naar beneden):
De Kariboe – Heemkerk, Jan Campertschool – Driehuis, De Pleiaden – IJmuiden,Montessorischool – Beverwijk, De vliegende Hollander – IJmuiden, De Origon – IJmuiden, De Sleutelbloem – Beverwijk, Kennemer College Mavo – Heemskerk, De Zefier – IJmuiden, Franciscusschool – IJmuiden, De Toermalijn – Driehuis, Parnassiaschool – Santpoort, De Rozenbeek – Velserbroek, De Beekvliet – Velserbroek, Het Kompas – IJmuiden, De Zeester – Beverwijk, Ichthus lyceum – Driehuis, Bonhoeffer College – Castricum, Technisch College – Velsen, Kennemer College Beroepsgericht - Heemskerk, De Klipper – IJmuiden

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief