Nieuws

Vind nu uw hub of fieldlab met de proeftuinenkaart

Van robots die boeren helpen tot drones die windmolens repareren. Overal in het land werken onderzoekers en bedrijven samen aan een sterk, innovatief Nederland dat digitaal voorop loopt.


Nieuwe technologie stimuleren

Nederland wil het gebruik van nieuwe technologieën stimuleren. Dat gebeurt via fieldlabs en hubs, de zogenoemde proeftuinen.

In een proeftuin krijgen ondernemers in samenwerking met kennisinstellingen en overheid de ruimte om te experimenteren met nieuwe technologieën. Op die manier kunnen ze nieuwe toepassingen:

  • ontwikkelen
  • testen
  • in gebruik nemen

Nederland kent momenteel 4 verschillende fieldlabs en hubs. Dat zijn:

  • 5G Fieldlab
  • Big Data Hub
  • MKB Werkplaats
  • Smart Industry Fieldlab of Smart Industryu Hub

Benieuwd welke hubs en fieldlabs in uw regio kunnen helpen bij innoveren en digitaliseren?

Ga naar NederlandDigitaal.nl/proeftuin voor een interactieve weergave van de kaart.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief