Nieuws

Toekomstgerichte basisschool De Kariboe integreert techniek in dagelijkse lesstof

Dat techniek fantastisch is en dat je zeker niet zonder kan, liet openbare basisschool De Kariboe uit Heemskerk zien tijdens de open avond voor ouders en andere belangstellenden.


De leerlingen en leerkrachten van groep 1 t/m 8 gaven met veel enthousiasme uitleg over de technische werkstukken die ze in zes weken tijd hadden gemaakt, zowel op school als in het Techport Technolab in SHIP. Een mooi voorbeeld dat techniek prima in de dagelijkse lesstof is te integreren; zelfs tijdens de feestelijkheden rondom sint maarten, Sinterklaas en Kerst.

 

Leerlingen ontwierpen bijvoorbeeld een pepernotenstrooimachine om de zieke pieten te helpen. Leerkrachten lieten leerlingen meedenken over hoe Sinterklaas zou arriveren op 5 december, terwijl er tegenover de school een groot, duurzaam renovatiebouwproject aan de gang is. En hoe leuk is het dan dat het bouwbedrijf (ACBorst) alle leerlingen vanaf groep 5 uitnodigde om op de bouwplaats te kijken. Ze kregen een houtpakket mee om een robot te maken in het gloednieuwe technieklokaal van de school. De leerlingen hebben zelf van heel dichtbij kunnen ervaren dat techniek ‘overal’ is en ook dat je nu en zeker in de toekomst niet zonder techniek kan!

 

Obs De Kariboe behoort tot de onderwijsstichting OPO IJmond. Deze onderwijsstichting heeft een nieuwe strategische koers die de focus legt op toekomstgericht onderwijs. Daarbij speelt experimenteren een belangrijke rol. De bestuurder van OPO IJmond deed in 2018 een oproep aan het personeel om projectideeën in te dienen, gericht op experimenten, die bijdragen aan toekomstgericht onderwijs. De Kariboe is één van de scholen die een projectidee heeft ingeleverd. Welke school het winnende projectidee heeft, zal eind januari bekend worden gemaakt.

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief