Nieuws

Techport tribe: Help mee het kunststofafvalprobleem op te lossen

Met kunststof vervuilde stranden. Laagwaardig kunststofafval in de verbrandingsoven. Dat moet toch anders kunnen?


Het Techport bedrijf Upp! heeft een verwerkingsproces bedacht waarbij lokaal kunststof afval kan worden omgezet in nuttige bouwmaterialen. De uitdaging is nu om daar via open innovatie een modulair opgebouwde, mobiele installatie van te maken.

Op woensdag 27 maart van 16.00 tot 19.00 uur organiseert Techport samen met Jan Jaap Folmer van Upp! en Wouter van Gerwen van Bilfinger Tebodin bij gastbedrijf HVC in Alkmaar een Innovation Tribe. Wij dagen jullie uit om met elkaar het beste ontwerp te bedenken van deze mobiele verwerkingsfabriek voor laagwaardige kunststoffen. Deze machine kan dan worden ingezet om lokaal kunststof afval (bijvoorbeeld vervuilde stranden in Vietnam of verzamelplaatsen in Nederland) in een productielijn te verwerken in bouwmaterialen, zoals dakpannen, extrusie-profielen voor damwanden, of tuinmaterialen. Modulair, flexibel en schaalbaar zijn de uitgangspunten.

Programma
16.00 uur - Inloop en ontvangst.

16.15 uur - Introductie HVC en visie op kunststofafvalverwerking.
17.00 uur - Aanvang Techport Innovation Tribe.
19.00 uur - Afsluiting.

 

Aanmelden voor deze tribe kan hier

 

Nog nooit een Techport Innovation Tribe meegemaakt? Kijk dan deze korte video over de tribe van de Hyperloop. 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief