Nieuws

Succesvolle eerste Techport Technologieweek

Tijdens de Techport Technologieweek, welke vorige week plaatsvond in sporthal De Walvis in Beverwijk, hebben ruim 4000 leerlingen van het voortgezet- en basisonderwijs, docenten en ouders kunnen ervaren dat techniek uitdagend, dynamisch en vooral heel erg leuk is. Alle deelnemers werden verrast door een spectaculaire openingsshow over de zeven werelden van technologie, dieelk een andere kant van techniek zien.Aansluitend konden de deelnemers techniek activiteiten doen die werden aangeboden door onder andere regionale bedrijven.

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering zorgen er de komende jaren voor dat er volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ICT. Vooral in de IJmond liggen de banen voor het oprapen door de aanwezigheid van grote spelers als Tata Steel, Crown van Gelder, het sluizencomplex en de opkomst van offshore wind. Binnen Techport werken bedrijven, overheid en scholen samen om te zorgen voor voldoende aanwas voor de technologische beroepen. Het organiseren van de Techport Technologieweek is één van de activiteiten van Techport.

Tech Your Talent
Op de maandag en dinsdag hebben bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio zich gepresenteerd tijdens ‘Tech Your Talent’ voor ruim 800 leerlingen uit het voortgezet onderwijs (VMBO/HAVO/VWO). De leerlingen konden verschillende technische workshops volgen. Op deze manier doen de leerlingen een divers beeld op van technologische beroepen en studies. Zo konden ze bijvoorbeeld met een 3D-bril een gebouw van binnen bekijken, bekijken hoe het werkt bij het bouwen van de hyperloop, een workshop elektrotechniek of bijvoorbeeld een graffitiworkshop volgen, of ervaren hoe het is om zelf verf te maken. Tussendoor konden ze genieten van een geprinte pannenkoek.

Leerkrachten programma

Op de woensdag was er een programma voor de leerkrachten van het basisonderwijs vanStichting OPO IJmond. Zij werden meegenomen in de 7 werelden van technologie. Het programma werd geopend door Boy, de experimenteer expert van Quest Junior. Hij nam de leerkrachten mee in de belevingswereld van de kids en liet hen door middel van verschillende proefjes zien hoe eenvoudig proefjes kunnen zijn voor in de klas. Bijvoorbeeld: ‘hoe maak je van een stofzuiger een marshmallow-kanon?’. ’s Middags was er voor deze leerkrachten een Techniek Uitmarkt. Op de Techniek Uitmarkt presenteerden zich ruim 25 organisaties die iets doen met technieklessen voor leerlingen op de basisschool. De leerkrachten konden hier inspiratie opdoen voor Wetenschap & Techniek in de klas.

Techport Netwerkevent
Voor ondernemers, bestuurders van schoolstichtingen en de overheid is op woensdagavond voor de tweede keer het Techport Netwerkevent gehouden met het onderwerp ‘De toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie’. De ruim 200 deelnemers kregen een aantal inspirerende speeches over digitalisering in de maak- en onderhoudsindustrie. Aansluitend werden de eerste Techport bedrijven en scholen gepresenteerd en kwamen er een aantal mooie voorbeelden van samenwerkingen binnen Techport aan het licht. 

PET IJmond
Op donderdag en vrijdag waren de leerlingen van groep 7 & 8 aan de beurt. Ruim 2200 leerlingen werden door middel van een plenaire openingsshow meegenomen in de 7 werelden van technologie. Daarna konden zij vrij de vloer op om de meer dan 35 verschillende techniekworkshops te gaan ontdekken. Van vogelhuisjes timmeren, bootjes maken, een animatiefilm maken, of een dj-workshop volgen tot het leren programmeren van een website. En nieuw dit jaar tijdens PET IJmond was een speciaal programma voor de ouders van deze leerlingen op de donderdagavond. Op deze pilot waren 35 geïnteresseerde ouders afgekomen. Zij werden meegenomen in de 7 werelden van technologie en de toekomstkansen voor hun kind in de techniek en/of technologie.

Contact
Vragen? Neem dan contact op.

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief