Nieuws

Techport roadshow voor docenten

Docenten van het Kennemer College mavo hebben op 29 mei jl. tijdens de eerste Techport Roadshow in de praktijk gezien hoe de 4e industriële revolutie de maak- en onderhoudsindustrie heeft veranderd. Tijdens een studiedag werden de docenten meegenomen in de wereld van aandrijftechniek, digitalisering, robotisering en big data door een bezoek te brengen aan drie verschillende bedrijven in de regio. Met deze Roadshow wil Techport bijdragen aan een beter en realistischer beeld over technologie bij docenten. Hiermee kunnen zij niet alleen hun leerlingen beter adviseren bij hun profielkeuze of vervolgopleiding maar maken zij ook makkelijker de verbinding tussen het vak dat ze geven en de praktijk. 

Facta – oplossingen in aandrijf- en pomptechniek 

Eerste stop was bij Facta in Uitgeest. De continuïteit van processen, dat is waar het bij Facta allemaal om draait. Als specialist in aandrijf-, lift-, besturing- en pomptechniek levert, onderhoudt en reviseert Facta rotating equipment, pompinstallaties en besturingen. Onder meer voor de voedingsmiddelenindustrie, on- en offshore, watermanagement, scheepvaart en lift- en roltrapfabrikanten. Facta is één van de bedrijven die de samenwerking met het onderwijs meer wil opzoeken. Zij hebben bijvoorbeeld een workshop voor leerlingen ontwikkeld en; omdat zij graag meer vrouwen in hun bedrijf willen, is het plan om volgend jaar mee te doen aan Girlsday

Technobis 

Technobis in Alkmaar is een snelgroeiend, innovatief bedrijf dat oplossingen en innovatieve ontwikkelingen levert op het gebied van optische glasvezel meetsystemen. Daarbij maken zij gebruik van geïntegreerde fotonica, ook wel optische chips genoemd. Technobis levert meetsystemen aan ASML, ESA, Airbus, Boeing en vele andere internationale bedrijven in de medische, nucleaire en automotive sector. Technobis is het enige bedrijf ter wereld dat fotononen integreert in chips en werkt met ‘cleanrooms’ waarin veel werkgelegenheidskansen zijn voor leerlingen van het vmbo-tl. 

HVC 

HVC is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders. Daarnaast produceert HVC duurzame energie. Deze energie levert HVC aan gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren. Verder ondersteunt HVC bij maatregelen om lokaal te verduurzamen. Inzet is om steeds meer materialen te hergebruiken. Dat doet HVC door diverse soorten afval apart in te zamelen. HVC is de grootste niet-commerciële afvalinzamelaar van Nederland. Duurzame energie (warmte, elektriciteit en gas) haalt HVC uit afval, biomassa, wind, zon en geothermie.

Afsluitend kregen de docenten uitleg over de nieuwe opleidingen van het ROC Nova College waarnaar vmbo-tl leerlingen kunnen doorstromen, zoals Junior consultant duurzaamheid en de mbo-opleiding Smart Maintenance. 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief