Nieuws

Techport op Havenfestival IJmuiden

Met een ferme druk op de scheepshoorn werd zondag de vijftiende editie van het Havenfestival IJmuiden afgesloten. Ook Techport was goed vertegenwoordigd met het Techport Theater waar het kennismaken met technologie centraal stond. Zo konden kinderen een bootje op zonne-energie maken en was er een show waar je je kon verbazen en verwonderen door wetenschappelijke proeven en activiteiten. 

De organisatie van het gratis toegankelijke evenement waar haven, vis en cultuur centraal staan kijkt terug op een geslaagde editie. Zaterdagmiddag was het vanwege de warmte rustiger dan vorig jaar, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd met de zaterdagavond en met name de zondagmiddag.

De bezoekers keken hun ogen uit op de Trawlerkade, waar een rondvaart met een van de nautische dienstverleners, een ‘vlucht’ naar 30 meter hoogte met de fly-seat (IJmuiden van boven) en het Noordzeevis uit IJmuiden Plein de populairste attracties waren.

Voorzitter Jakob Klompien van Stichting Havenfestival IJmuiden was na afloop vol lof over de inzet van de bijna 100 vrijwilligers en de financiële bijdrage van de 50 sponsors. ‘Zonder hen zou het niet mogelijk zijn om een evenement van deze omvang te organiseren. De tropische warmte op zaterdag heeft voor extra uitdagingen gezorgd die door onze vrijwilligers zonder morren zijn aangegaan. Ik ben echt onder de indruk van de manier waarop het festival dit jaar is neergezet.’

Klompien is ook blij met de verbindende kracht van het Havenfestival. ‘Het feit dat zowel Techport, Amsterdam IJmuiden Offshore Ports, Noordzeevis uit IJmuiden, de lokale musea, IJmuiden Rauw aan Zee en Citymarketing .IJmuiden allemaal aanwezig waren, beschouw ik als groot compliment. Wat mij betreft is deze editie de blauwdruk voor Pre Sail IJmond, dat volgend jaar weer de plaats inneemt van het Havenfestival. Ik wens de organisatie veel succes met dat prachtige evenement waar de regio nu al naar uitkijkt!’

PreSail IJmond vindt plaats op zondag 9, maandag 10 en dinsdag 11 augustus 2020. Op woensdag 12 augustus 2020 vertrekken de tall-ships vanuit IJmuiden en Beverwijk naar de hoofdstad voor Sail Amsterdam. Foto’s van het Havenfestival IJmuiden zijn te vinden op de Facebook-pagina van het evenement.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief