Nieuws

Voor de toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie

Techport Netwerkevent | 9 oktober 2019 | 14.30 - 19.00 uur


In 2030 is Techport de excellente economische regio van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Waarom? Binnen de Metropoolregio Amsterdam is de IJmond de plek met een concentratie van innovatieve industrie. Meer dan 15.000 middelbaar opgeleiden hebben een technisch beroep in deze regio. En dat aantal neemt sterk toe, mede door de groei van offshore wind.

Aan de andere kant
Banen veranderen en talent wordt schaarser. Vacatures voor technische beroepen zijn enorm. Er zijn minder jongeren, door demografische ontwikkeling. Bovendien kiezen nog steeds te weinig jongens en meisjes voor een toekomst in de technologie. En daardoor is het aan- deel opgeleiden in techniek veel te laag om te voldoen aan de vraag.

Samenwerken aan de toekomst
Deze complexe uitdaging is op te lossen door als maak- en onderhoudsindustrie slim samen te werken. Techport is een sterk regionaal ecosysteem van ondernemers, onderwijs en overheid. Samen werken we aan innovatie, een gezonde arbeidsmarkt, een actueel en uitdagend opleidingsaanbod en voldoende technologisch talent. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, nemen wij je tijdens het Techport Netwerkevent mee in de toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie.

PROGRAMMA:

14.30 - 15.00 uur Ontvangst

15.00 uur Opening
Dagvoorzitter Fabiènne Hendricks, manager Academy van Tata Steel, heet ons welkom en presenteert samen met de programmamanager van Techport, Henno van Horssen, de ambities van Techport.

Digitalisering van de maakindustrie
Rina Joosten is co-founder van Seedlink Tech, een tech scale-up voor Artificiële Intelligentie (AI). Rina is benoemd in de Taskforce voor AI in Nederland en adviseert de Europese Commissie over AI. Rina neemt je mee in de kansen en trends van AI en digitalisering voor de maak- en onderhoudsindustrie en zoomt in op de impact van AI op beroepen en talent.

Kansen van de IJmond
Wat maakt de IJmond eigenlijk de IJmond? Wat heeft de IJmondregio te bieden? Welke kansen zijn er en welke uitdagingen? Je krijgt een spiegel voorgehouden. Ook krijg je inzicht in de kansen waarop er kan worden samengewerkt voor de toekomst van de maak- en onder- houdsindustrie.

Techport in praktijk
Techport-scholen en -bedrijven vertellen hoe zij nu al samen werken aan innovatie, een actueel en uitdagend opleidingsaanbod en voldoende technologisch talent.

17.00 - 19.00 uur Netwerkborrel

Locatie
Felison Cruise Terminal Cruiseboulevard 10, 1976 EB IJmuiden Het adres voor navigatie:Volendamkade 1, IJmuiden
Bij de locatie is voldoende gratis parkeergelegenheid.LET OP: Het evenement vindt niet plaats in de locatie Felison Terminal aan Sluisplein in IJmuiden.

Aanmelden
Tot 27 september 2019 is het mogelijk om je aan te melden via deze link.


Het Techport Netwerkevent is onderdeel van de Techport Technologieweek. Een week waarin 3000 jongeren, bedrijfsleven en 400 docenten uit de regio zien en ervaren wat de kansen en mogelijkheden zijn in de technologie.

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief