Nieuws

Techport meets TerraTechnica

Op woensdag 16 januari bezochten ruim 50 ondernemers en betrokkenen van Techport het succesvolle netwerkevent 'Techport meets TerraTechnica' in Alkmaar. Het netwerkevent vond plaats tijdens het Tata Steel Chess Tournament.


TerraTechnica is het verbindende platform voor onderwijs, onderzoek en innovatie in duurzame energietechnologie. Het bundelt de krachten en geeft vorm aan de ambitie van de regio. Tijdens deze inspirerende middag opende TerraTechnica haar deuren en werden er een paar mooie voorbeelden van innovaties en samenwerkingen getoond. Zo brachten we een bezoek aan het Innovatielab en Teamwork Technology. Bij het Innovatielab werken studenten mee aan verschillende innovatieprojecten met onder andere 3D printing. Teamwork Technology ontwikkelt innovatieve technologieën op het gebied van duurzame energie, die dan via een startup route als product op de markt komen. Zij toonden een aantal van hun huidige innovaties. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van een nieuw type warmtepomp voor duurzame verwarming en koeling. En de realisatie van de innovatieve Symphony Wavepower, een golfenergie systeem dat energie kan opwekken uit oceaangolven.

Tijdens deze middag is bekend gemaakt dat Hogeschool Inholland, Nova College en Techport een samenwerking aan gaan voor het ontwikkelen van een Associate Degree Smart Maintenance (2-jarige opleiding). Voorafgaand aan de netwerkborrel sloot BNR journalist Ben van der Burg de middag op een zeer energieke wijze af met zijn visie op digitale innovaties.

 

De presentaties van deze middag kunt u hier bekijken.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief