Nieuws

Techport Innovation Tribe: Wateraccu

Braam Recycling uit Beverwijk zoekt toepassingen voor een Super Absorberend Polymeer (SAP) dat sinds kort uit luiers kan worden teruggewonnen. In deze Techport Innovation Tribe gaan we met elkaar op zoek naar toepassingen voor deze zogenoemde “wateraccu”.


Vervolgens bedenken de deelnemers er productontwerpen bij en bouwen ketens die deze producten willen maken.

 

Het SAP-materiaal dat wordt gebruikt in nieuwe luiers is een dure grondstof. Maar omdat het materiaal sinds kort kan worden teruggewonnen, komt het tegen aantrekkelijke prijzen op de markt voor een tweede leven.

Als “wateraccu” zijn er tijdens de Techport Innovation Tribe legio toepassingen te bedenken in het industriële onderhoud, zoals bij lekkage, koel en smeermiddelen, sprinklers of ongewenst “morsen” van stoffen in het milieu. Daarnaast zijn er ongetwijfeld ook toepassingen te bedenken in wereld van energietransitie en waterstofopslag. Braam Recycling kijkt al naar het ontwikkelen van vochtvasthoudende grondsoorten die kunnen worden ingezet in de agrarische sector, kassenbouw of het vasthouden van water op daken in verstedelijkte gebieden.

 

In de eerste ronde van de Innovation Tribe zullen er per marktsegment zo veel mogelijk realistische toepassingen worden bedacht. Daarna zullen in de tweede ronde de beste ideeën worden vertaald in productontwerpen. Tot slot zal ook een inventarisatie worden gemaakt van partijen die hiermee concreet aan de slag willen gaan om het idee te vertalen naar concrete producten.

 

Aanmelden

Deze Techport Innovation Tribe wordt gehouden op woensdag 27 februari in de Techport regio (locatie volgt later). De inloop is vanaf 16.30 uur. De Tribe start om 17.00 uur en zal stipt om 19.00 uur eindigen.

Aanmelden kan hier.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief