Nieuws

Techport bedrijven ontwikkelen bij- en omscholingsmodules Smart Maintenance

 

Op woensdag 5 juni jl. hebben bedrijven uit de maak- en onderhoudsindustrie uit de Metropoolregio Amsterdam, het ROC Nova College, Techport en House of Skills MRA in IJmuiden een intentieverklaring ondertekend voor het gezamenlijk ontwikkelen van de Masterclass Condition Based (Smart) Maintenance Techport, een bij- en omscholingstraject voor medewerkers uit de maakindustrie.

 

Door digitalisering en het gebruik van nieuwe technologieën (als sensortechnologie, internet of things en kunstmatige intelligentie) verandert het uitvoeren van onderhoud aan installaties in de maakindustrie razendsnel. Dit heeft consequenties voor werknemers van onderhoudsbedrijven, producenten en toeleveranciers, maar biedt ook kansen voor zij-instromers. Om die reden ontwikkelen ROC Nova College, Techport en House of Skills in samenwerking met regionale bedrijven uit de maak-en onderhoudsindustrie een leergang (masterclasses) Condition Based (Smart)Maintenance voor onderhoudsmonteurs, werkvoorbereiders en operators. Ook voor zij-instromers met kennis van data is deze masterclass een geleide naar toekomstbestendig werk in de maakindustrie.

 

De deelnemende organisaties spreken af samen te werken in zowel de ontwikkeling van een opleidingsprogramma Condition Based (Smart) Maintenance, als in de uitvoering. Bestaande vaardigheden en nieuw te leren skills op basis van praktijksituaties vormen hiervoor de basis.  De eerste Masterclass zal in oktober 2019 gereed zijn. De eerste lichting cursisten staat al klaar. Doel is om de Masterclass vervolgens op te schalen. De deelnemende partijen zijn GWOC BV, Microtechniek Groep BV, Facta Aandrijftechniek BV, Damen Shiprepair Amsterdam BV, Albemarle, Vos - Gekas&Boot BV, Tata Steel Nederland BV, Van Tongeren Kennemer BV, ROC Nova College, House of Skills en Techport.

 

Meer info: Gerik ten Berge (gerik.tenberge@techport.nl) of www.houseofskillsregioamsterdam.nl en www.techport.nl

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief