Nieuws

Studenten aan de slag met nieuw verpakkingsconcept

Uit de Techport Innovation Tribe over verpakkingen, die werd gehouden bij Tata Steel, is een samenwerking ontstaan met de Hogeschool van Amsterdam. Studenten gaan in 8 dagen aan de slag met onderwerpen als het sneller testen van verpakkingsmaterialen en een nieuw verpakkingsconcept.


Tata Steel merkt dat de hoogwaardige rollen staal die worden getransporteerd wel eens beschadigd bij de klant aankomen. Nu denkt Tata Steel dat het gaat om beschadigingen die door een slimmere verpakking of betere handling voorkomen hadden kunnen worden. Zeker nu de rollen staal steeds hoogwaardiger worden is een goede verpakking essentieel. Om de klanten tevreden te houden wil Tata Steel met een oplossing komen om de beschadigingen te verminderen. En daarmee ook de afkeurkosten te verminderen. Op dit onderwerp heeft Techport een Innovation Tribe georganiseerd. Hier werden verschillende specialisten bij elkaar gezet en werd op een interactieve wijze met elkaar nagedacht over oplossingen.

De Hogeschool van Amsterdam was aanwezig op deze Techport Innovation Tribe. Zij waren dusdanig geïnteresseerd in het onderwerp dat zij hier een schoolopdracht aan gaan wijden. Op 16 april jl. heeft een afvaardiging van Tata Steel aan de studenten verschillende presentaties gegeven over het onderwerp . Op dinsdag 23 april komen de studenten bij Tata Steel op het terrein om een kijkje te nemen bij de inpaklijnen in de Koudbandwalserij. In totaal gaan 50 eerstejaarsstudenten ieder 8 dagen aan een aantal onderwerpen werken:

  • Manieren om verpakkingsmaterialen sneller te kunnen testen (een soort IKEA testopstelling)
  • Nieuw verpakkingsconcept (lattenbodem om de rol) met nieuwe materialen
  • Gedragsbeïnvloeding van de handlers door middel van optisch verkleinen van het haspelgat
  • Uitwerken van diverse modellen, kosten en toetsing op toepasbaarheid bij het in- en uitpakken (ergonomie etc)
  • Duurzaamheid: kunnen verpakkingsmaterialen opnieuw gebruikt worden

Heb jij ook een onderwerp voor een Innovation Tribe? Of wil je een keer deelnemen? Neem dan contact op met Theo Koster.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief