Nieuws

Samenwerking cruciaal voor windparken op zee

 

De sterke groei van de windindustrie wordt volgens Femke Brenninkmeijer, van de afdeling Energy, Cargo & offshore bij Port of Amsterdam, een 'game changer' voor de regio. 'Vanuit de netwerkhub voor olie en gas werken we al enige tijd samen', vervolgt ze. 'maar als de omzet in het nieuwe windenergiecluster vertienvoudigt, hebben we alle havens keihard nodig.'

 

Dat betekent meer dan alleen samenwerking. Brenninkmeijer: 'we zullen ook de kennisontwikkeling via onder meer de UvA, Techport en Nova College moeten opschalen. Het opleiden en vinden van voldoende gekwalificeerd technisch personeel wordt hoe dan ook dè uitdaging voor grootschalig wind op zee.

 

Lees het hele artikel hierover van Port of Amsterdam via: https://www.portofamsterdam.com/nl/nieuwsbericht/samenwerking-cruciaal-voor-windparken-op-zee.

 

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief