Nieuws

Opening Fieldlab Smart Maintenance - 13 juni 2019

 

 

Op donderdag 13 juni a.s. wordt het Fieldlab Smart Maintenance van Techport, gezamenlijk met alle partners*, officieel geopend.

 

 

Het Fieldlab Smart Maintenance Techport is dé proeffabriek voor slim onderhoud in de maakindustrie. In het Fieldlab simuleren we processen uit fabrieken, testen we sensoren en zetten we installatiedata om in informatie en kennis. Door de koppeling van installatie- en productiedata optimaliseren we onderhoudsmodellen en maken we falen 100% voorspelbaar. Dit leidt tot een optimale inzet van productiemiddelen met een maximale output, tegen minimale kosten.

 

 

Het Fieldlab is één van de 39 nationale Smart Industry Fieldlabs. Binnen het Fieldlab werken 12 partijen (bedrijven en kennisinstellingen) samen aan onderhoudsinnovaties. De komende jaren zal dit netwerk van bedrijven worden uitgebreid. Daarnaast gaan we het Fieldlab ook voor onderwijsdoeleinden inzetten.

 

 

Techport faciliteert en stimuleert hét regionaal ecosysteem waarbinnen ondernemers, onderwijs en overheid samenwerken om tot een toekomstbestendige en duurzame maak- en onderhoudsindustrie te komen in de metropoolregio Amsterdam. Onze activiteiten dragen bij aan het versterken van de aansluiting van onderwijs op arbeidsmarkt en de innovatiekracht van het mkb. Onze proeffabriek sluit één-op-één aan bij deze doelstellingen.

 

 

Programma opening

 

 

15.30 uur - Ontvangst

 

16.00 uur - Officiële openingshandeling

 

16.15 uur - Rondleiding en mogelijkheid tot netwerken/borrel

 

17.00 uur - Afsluiting

 

 

Aanmelden kan via deze link

 

Wij hopen op je aanwezigheid bij de opening van het Field Lab Smart Maintenance Techport!

 

*Directe partners van het Field Lab Smart Maintenance Techport zijn onder meer: Tata Steel, Techport, ROC Nova College, Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam Center of Data Analytics, SKF, Bosma & Bronkhorst, Semiotic Labs, IJssel Technologie, Inertia, Facta, VanDerEng Labels, gemeente Velsen en provincie Noord-Holland.

 

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief