Nieuws

Proefopstelling voor slimmer onderhoud geopend!

Het Fieldlab Smart Maintenance Techport, een proefopstelling voor het ontwikkelen van slimmer onderhoud, is op 13 juni 2019 officieel geopend voor gebruik. Het Fieldlab is gevestigd in de Academy van Tata Steel.


 

Het Fieldlab Smart Maintenance van Techport is een fysieke plek waar een slimmere manier van onderhoud kan worden ontwikkeld. "Een fabrieksproces leg je niet even stil, daarom hebben we nu een Fieldlab waar we volop kunnen testen'', aldus Simon Jagers van Semiotic Labs. "In het Fieldlab gaan we processen uit fabrieken simuleren, sensoren testen en kunnen we installatiedata omzetten in informatie en kennis. Door data uit de installatie en productie te koppelen kunnen we de bestaande onderhoudsmodellen optimaliseren." Het uiteindelijke doel is om onderhoud 100% voorspelbaar te maken en het productieproces zo in te richten dat ertegen zo laag mogelijke kosten en zo min mogelijk energieverbruik zo veel als mogelijk wordt geproduceerd.

 

Dat het Fieldlab in de IJmond ligt is geen toeval volgens Jeroen Verwoort, wethouder gemeente Velsen: "De IJmond is al ruim 100 jaar één van de toonaangevende maak- en onderhoudsregio's van Nederland. Dit komt omdat hier een aantal prestigieuze bedrijven zijn gevestigd. De processen worden continu slimmer en we blijven innoveren. Dit doen de bedrijven met elkaar. Door als gemeente dit project mede financieel te ondersteunen geven we een belangrijke en zichtbare impuls aan het regionale innovatieklimaat."

 

Het Fieldlab Smart Maintenance van Techport is één van de 39 nationale Smart Industry Fieldlabs en wordt gezien als centrum voor slim onderhoud. "De komende jaren gaan we het netwerk van bedrijven en kennisinstellingen nog verder uitbreiden", vertelt Henno van Horssen, programmamanager Techport. "Alleen de koplopers uit de maak- en onderhoudsindustrie kunnen aansluiten en hier samenwerken. We gaan ook demo's geven en de resultaten die we behalen worden ingezet voor onderwijsdoeleinden".

 

De deelnemende partners van het Fieldlab Smart Maintenance Techport zijn onder meer Tata Steel, Techport, ROC Nova College, Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam Center of Data Analytics, SKF, Bosma & Bronkhorst, Semiotic Labs, IJssel Technologie, Inertia, Facta, VanDerEng Labels, gemeente Velsen en provincie Noord-Holland.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief