Nieuws

Nieuw: Smart Industry Fieldlabs Noordwest

Smart Industry Noordwest zorgt er voor dat meer – zo niet alle – ondernemingen uit (het MKB in) de technologische sector in Noordwest-Nederland aan Smart Industry activiteiten gaan deelnemen en dat deze activiteiten voor iedere ondernemer goed zichtbaar en vindbaar zijn. De regio Noordwest telt zes fieldlabs, waaronder ook het Field Lab van Techport.


Nederland heeft de ambitie om in 2021 het meest flexibele en beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa te hebben. Dit staat beschreven in De Smart Industry Implementatieagenda 2018-2021. Om hier te komen zijn er verschillende Field Labs ontstaan. Bij een Field Lab gaat het om een combinatie van nieuwe productietechnologieën, digitalisering en netwerkoptimalisatie, waardoor efficiënter en flexibeler kan worden ingespeeld op klantwensen. Slimme machines communiceren onderling en zorgen voor een snellere, goedkopere en duurzamere maatwerkproductie van hoge kwaliteit. Dit leidt tot nieuwe business- en verdienmodellen. Deze technologische ontwikkelingen hebben grote invloed op de productie en bedrijfsvoering, daar moeten Nederlandse bedrijven tijdig op inspelen.

Meer weten over het Field Lab van Techport of over de andere Field Labs in de regio Noordwest? Klik hier.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief