Nieuws

Meerjarenagenda Techport 2019 -2022

 

 

De ambitie van Techport

 

Onlangs is de meerjarenagenda 2019-2022 van Techport verschenen. Dit plan is opgesteld samen met de partners van Techport. Henno van Horssen, programmamanager vertelt: “In dit plan kijken de partijen die in 2013 Techport oprichtten vooruit. Dit vanuit de unieke kracht en basis van Techport. Techport wil namelijk hét professionele en diverse netwerk zijn, bestaande uit alle relevante partijen in de maak- en onderhoudsindustrie die gezamenlijk het ecosysteem van Techport vormen.”

 

 

Vanuit een gedeelde urgentie wordt samengewerkt aan meer en beter opgeleide technologen en meer innovatie in de maak- en onderhoudsindustrie. Henno: “Zo willen we onder andere een stabiele instroom van jong talent, goed opgeleid personeel en binnen het ecosysteem toegang tot elkaars netwerk en faciliteiten. De partijen binnen het ecosysteem komen namelijk niet alleen iets halen, ze komen ook iets brengen. En Techport is hierin de verbinder. De komende jaren willen we nog meer scholen en bedrijven aan ons binden. En ook kijken we naar nieuwe thema’s om te innoveren binnen het ecosysteem. Een ander belangrijk onderdeel is het onderwijs. We blijven kijken hoe we het onderwijs continu kunnen vernieuwen. Zo willen we bij- en omscholingstrajecten opstarten voor mensen die misschien niet het juiste papiertje hebben om te werken in maak- en onderhoudsindustrie, maar wel de juiste skills en vaardigheden. De ambitie van Techport is groot, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we deze gaan waarmaken omdat we dit samen met onze partners oppakken. Wij zijn dan ook blij dat de dragende partners Tata Steel, Crown van Gelder, Nova College, gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen en Provincie Noord-Holland gezamenlijk zorg dragen voor de uitvoering. Dit doen ze door het beschikbaar maken van mensen en middelen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat Techport dé excellente economische regio wordt voor de maak- en onderhoudsindustrie.”

 

 

Wil jij meer weten over de ambitie en activiteiten van Techport? Lees hier het meerjarenplan 2019-2022.

 

 

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief