Nieuws

Mbo-studenten uitgedaagd om ScienceMakers Award te ontwikkelen

Op woensdag 2 oktober 2019 vindt de vijfde editie plaats van ScienceMakers Awards: hét nationaal podium voor kinderen en jongeren die bijzondere prestaties hebben verricht of uitvindingen hebben gedaan op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Deze talenten verdienen een bijzondere Award! Daarvoor wordt een beroep gedaan op de creativiteit en inventiviteit van mbo-studenten. Zij worden, in de ScienceMakers Award Challenge, uitgedaagd om met het beste idee te komen voor een Award voor de jonge en innovatieve denkers en doeners van Nederland.


In binnen- én buitenland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Één keer per jaar komen alle Nederlandse winnaars (10-18 jaar) van deze wedstrijden samen tijdens de ScienceMakers Awards, zodat zij weten dat Nederland trots op hen is! Het jong talent dat ons land rijk is, is ontzettend divers. Ieder jaar weer staan winnaars op alle niveaus vanuit de verschillende belangrijke vakgebieden voor later, sámen op het podium. En zij verdienen het allemaal om straks tijdens de huldiging een unieke Award in ontvangst te nemen.

ScienceMakers Award Challenge
Met deze Challenge worden mbo-studenten, uit verschillende studierichtingen, uitgedaagd om in teams een bijzondere Award te bedenken en ontwikkelen voor de ScienceMakers van 2019. Deadline voor aanleveren van de ideeën is maandag 13 mei 2019. Hierna worden de vijf beste ideeën online gezet en kan het publiek stemmen op hun favoriet. Het team dat als publiekswinnaar uit de bus komt zal de Award daadwerkelijk gaan produceren én ontvangt tickets voor Bright Day 2019: hét techfestival van Nederland waar bezoekers de modernste robots ontmoeten, de nieuwste gadgets testen en de coolste tech in het echt beleven.

Meer weten?
https://www.techniekpact.nl/SMANL-Award-Challenge 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief