Nieuws

Kennemer College wint vierde wedstrijd First Electro League

Leerlingen van het Kennemer College Beroeps wonnen donderdag 11 april de vierde kartdag van de First Electro League. Met nog twee rijdagen te gaan, staat het team nu op de zevende plaats. De ranglijst wordt aangevoerd door het Nova College uit Beverwijk.


Het team van het Kennemer College kon de eerste wedstrijden van dit jaar niet meerijden wegens onderbezetting en technische problemen. Dankzij een nieuwe accu en twee coureurs met ervaring lijkt het tij gekeerd. Of dat ook voldoende is om dit seizoen winnend af te sluiten zal blijken. De volgende wedstrijden zijn op 14 mei en 20 juni.

De First Electro League is een programma waarbij scholieren een raceteam vormen rond een elektrisch aangedreven superkart. De scholieren komen in aanraking met technologie door het onderhouden van de kart. Daarnaast racen ze er mee. Maar de belangrijkste opdracht is het doorontwikkelen van de e-kart. 

Benieuwd hoe dit gaat? Kijk mee naar deze vlog!

Wil jij ook een keer meedoen met jouw school? Kijk voor meer info op techportal.nl!

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief