Nieuws

Innovation Tribe opent deuren

Techport brengt bedrijven en studenten samen en stimuleert ze om met elkaar innovatieprojecten voor de maakindustrie en smart maintenance te starten. Daarom organiseert Techport regelmatig Innovation Tribes. De doelgroep van deze tribes bestaat uit ondernemers, medewerkers uit de maakindustrie (van operators, managers tot trainees) én uit studenten en mede¬werkers van bedrijven uit aanverwante sectoren. In deze tribes wordt er gezamenlijk nagedacht over innovatieve oplossingen voor vraagstukken vanuit het bedrijfsleven.


We spraken hierover met een ambassadeur uit ons netwerk; Bas Mathu, Hoofd Technische Dienst bij ENCI West in Velsen-Noord en een van de deelnemers aan een Innovation Tribe.  Hij vertelt ons wat ENCI heeft gedaan met de uitkomt vanuit deze Tribe.

“Uit de Tribe is naar voren gekomen dat we een toepassing met een bepaald type coating op de ketting van de elevator gaan doen. We hebben ondertussen een groot deel van de ketting en aandrijfassen met deze coating behandeld en het ziet ernaar uit dat dit goed werkt.”

Ook vertelt hij dat ENCI bezig is met het opstarten van een monitoringsysteem om aan de hand van sensoren de elevator te meten en een soort standaard patroon te ontwikkelen. Zodat ze bij afwijkingen in dit patroon iets kunnen zeggen over de toestand van de elevator. En, zo vertelt Bas: “Ik ben in gesprek met een aantal leveranciers om te kijken wat hierin de mogelijkheden zijn. Een van deze leveranciers komt uit het netwerk van Techport.

Bas geeft aan dat het erg belangrijk is dat bedrijven (groot en klein) in de regio samenwerken en zich kunnen laten zien aan de hand van deze Tribes: “In de praktijk stap je als groter bedrijf niet zo snel naar de kleinere ondernemer, maar door het houden van een Tribe komt zo’n kleiner bedrijf wel met ons in aanraking en openen zich er deuren qua contacten en kennis. Dus al met al ben ik groot voorstander van het doorzetten van deze Tribes.”

Voor meer informatie over de Innovation Tribes kun je contact opnemen met Theo Koster. Hij is bereikbaar via mailadres theo.koster@techport.nl of via telefoonnummer 06-50245261.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief