Nieuws

INNOVATIEFESTIVAL NOORD-HOLLAND

Op woensdag 13 februari jl. organiseerde de Provincie Noord-Holland in samenwerking met PIM Noord-Holland en GO!-NH het eerste Innovatiefestival Noord-Holland in Alkmaar. Een inspirerend festival met innovatieve ondernemers en beleidsmakers uit Noord-Holland. En natuurlijk kon Techport daar niet ontbreken!


Tijdens dit festival organiseerden wij in samenwerking met Rijkswaterstaat en De BouwCampus een Innovation Tribe over de nieuwe bestemming van de Noordersluis, die na de oplevering van de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden overcompleet wordt. De mogelijke oplossingen varieerden van duiktrainingscentrum, onderwateraquarium met info over de vis(migratie), getijdestroom, evenementen- en beurslocatie, educatie en studiecentrum, landelijk informatiecentrum over energietransitie, scheepshotel, waterloop lab TechCampus voor het full scale testen van innovaties op gebied van alternatieve energieopwekking, koeling van datacentra, kabelaanlanding van offshore wind, vertrekstation hyperloop naar eilanden in zee voor onder andere onderhoud windturbines, zout-zout scheiding en de sluis als wateraccu.

 

Rijkswaterstaat was aangenaam verrast door de vele creatieve ideeën die in korte tijd werden opgeleverd en zal de deelnemers op de hoogte houden van de vervolgstappen. Na de zomer verwacht Rijkswaterstaat met een verdere uitwerking van de plannen te komen.

 

En aan het eind van deze dag werd onze eigen Theo Koster (Business Developer Techport) benoemd als een van de innovatiepioniers van Noord-Holland!

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief