Nieuws

Grote verwachtingen van Field Lab

IJssel Technologie, specialist in smart industy, is één van de deelnemers aan het Techport Field Lab Smart Maintenance. Wim Gielen, Regiomanager bij IJssel Technologie: “Wij zoeken altijd naar slimme, innovatieve oplossingen voor de industrie. Door deel te nemen aan het deze Field Lab willen wij de dienstverlening, voor in dit geval onze klant Tata Steel, verbeteren.”


Het Field Lab Smart Maintenance Techport richt zich op nieuwe onderhoudsmodellen waarin voorspellingen gedaan kunnen worden op fouten en afwijkingen. Het uiteindelijke doel is om het onderhoud 100% voorspelbaar te maken en het productieproces zo in te richten dat ertegen zo laag mogelijke kosten en zo min mogelijk energieverbruik zo veel als mogelijk wordt geproduceerd. Wim: “Binnen het Field Lab richten wij ons in eerste instantie op het terugdringen van de slijtage van staalrollen. Vanuit sensoren die we plaatsen op een paar essentiële punten in het productieproces, kunnen wij data halen. Deze data wordt geanalyseerd en gekoppeld aan informatie over productie, planning en kwaliteit.

 

De samenwerking met de klant is dan ook cruciaal. We zetten hiermee echt een belangrijke stap in het doen van diagnoses in plaats van aannames.” Het Field Lab heeft ook een breder doel. “We verwachten de komende jaren heel veel data te halen uit de installaties. Dit stoppen we in de cloud. Deze informatie is daardoor ook beschikbaar voor de andere partners van het Field Lab en in een later stadium ook voor andere partijen uit de maak- en onderhoudsindustrie. Daarnaast is de data natuurlijk ook ‘voer’ voor studenten en innovaties. Zo blijven we van elkaar leren en kunnen we de gezondheid van de installaties steeds verder verbeteren.”

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief