Nieuws

Meiden in de technologie

Op 9 en 11 april jl. hebben zo’n 140 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs en 150 meiden uit groep 7 & 8 van de basisscholen uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Het staalbedrijf organiseerde twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving. Vrouwelijke managers en medewerkers van Tata Steel lieten de leerlingen tijdens workshops in de praktijk ervaren hoe leuk werken in de techniek is. Zij gingen ook gesprekken aan met de meiden over hun eigen interesses, studiekeuzes en carrière.


Dit bezoek maakte onderdeel uit van de landelijke Girlsday, een initiatief van VHTO. Niet alleen bij Tata Steel deden meisjes mee met Girlsday, in het hele land gingen meer dan 10.000 meisjes aan de slag bij honderden bèta, technische en ICT-bedrijven. Girlsday geeft meisjes van 10-15 jaar de kans zich breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden en laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven!

Volgend jaar meedoen met de landelijke Girlsday? Neem contact op met Danielle van den Mark via https://www.techport.nl/contact/

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief