Nieuws

Europarlementariër Sophie in ’t Veld onder de indruk van Field Lab Techport

Vrijdag 22 februari bezochten ruim 25 leden van D66 het Techport Field Lab Smart Maintenance. De manier waarop nieuwe technologie ontwikkeld wordt stond centraal. Het integreren van ‘Smart maintenance’ in de Koudbandwalserij maakte het beeld compleet.


Naast de D66-lijstrekker voor de komende Europese verkiezingen Sophie in ’t Veld waren zowel (oud) wethouders, leden als bestuursleden van D66 aanwezig. Het programma begon met Henno van Horssen, programmamanager Techport, over de insteek van Techport als platform voor de innovaties in de onderhouds- en maakindustrie. Programmaleider Gerik ten Berge legde focus op de opzet van het Field Lab Smart maintenance dat mede tot stand komt door Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Tijdens de presentatie werden diverse vragen verhelderd waarna Hans Sintemaartensdijk het gezelschap mee nam voor een rondleiding in de Koudbandwalserij.

 “Het is ongelofelijk gaaf om in de staalfabriek rond te lopen, en mooi te zien dat er binnen Tata Steel continu aandacht is om te investeren in nieuwe technologieën die een positieve bijdrage leveren aan een betere leefomgeving” aldus Europarlementariër Sophie in ’t Veld. Ook kandidaat-Kamerlid Eerste Kamer Boris Dittrich was na afloop geïnspireerd: ”Wat fijn dat waar Techport voor staat zo overzichtelijk van A tot Z duidelijk geworden is, het is inspirerend voor hoe wij als D66 ook de drive hebben om te verbinden”.

Raymond van Haeften, bestuurslid D66 Noord-Holland, keek terug op een onderhoudend bezoek aan Techport: “Effectief in de regio samenwerken is essentieel voor de maakindustrie van morgen, goed te zien dat in het Field Lab van Techport in Noord-Holland nieuwe technologie ontwikkeld wordt”.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief