Nieuws

De poort van de metropool

Vanaf de start is Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur van Nova College, als één van de initiatiefnemers betrokken bij Techport: “Het was altijd al mijn wens om een initiatief op te zetten waarmee we de IJmond als onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam beter konden profileren en het gebied echt op de kaart konden zetten”.


Er zijn niet veel plaatsen in Europa waar de industrie zo zichtbaar is. Hans vertelt: “De staalindustrie heb je niet op veel plaatsen in Europa. En al helemaal niet in combinatie met het Noordzeekanaal, de Noordzee en Luchthaven Schiphol. We hebben hier een uniek knooppunt als het gaat om technologie, de energietransitie en de verbinding die we hebben met de wereld. Om dit verhaal meer en beter te vertellen hebben we nog een weg te gaan. Zo is de volgende stap om ook het hbo aan te haken en ik wil het mkb meer in verbinding brengen met de scholen. We moeten met elkaar samenwerken en de unieke kansen pakken die we alleen samen aankunnen. Ieder bedrijf wil grotere en meer orders binnen halen, maar daar hebben ze wel goed gekwalificeerd personeel voor nodig. En dat goede gekwalificeerde personeel kunnen wij alleen opleiden als we de input krijgen vanuit het bedrijfsleven.

 

Mijn doel is om Techport en de regio zo goed neer te zetten dat Techport over 10 jaar een merk is geworden. De kopstukken in Den Haag en in de Metropoolregio Amsterdam moeten niet meer om ons heen kunnen en minimaal vijf voorbeelden kunnen opnoemen van de toegevoegde waarde van Techport als poort van de metropool. Ik realiseer me dat we de competitie houden met andere regio’s, daarom moeten we de lat ook steeds hoger leggen. Het gaat niet vanzelf en we zijn er nog niet, maar ik verwacht echt dat we er gaan komen”.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief