Nieuws

Column Henno van Horssen

2019: het jaar van samenwerken


2019 wordt het jaar waarop Techport de samenwerking tussen scholen en bedrijven nog verder gaat versterken. Zo gaan we een leergang (curriculum) ontwikkelen op het gebied van Smart Maintenance. Er is natuurlijk al ontzettend veel kennis aanwezig bij het ROC Nova College, Hogeschool Inholland en de Academy van Tata Steel. Wij bundelen die kennis en maken een curriculum passend bij de actuele opleidingsbehoefte van de bedrijven. Al vijftien MKB-bedrijven hebben aangegeven daar gebruik van te willen gaan maken.

Op het gebied van innovatie blijft onze regio voorop lopen. Zo is het Techportbedrijf Tata Steel door het World Economic Forum uitgeroepen tot ‘Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse Company’. Tata Steel ontvangt deze prestigieuze erkenning voor de toonaangevende wijze waarop big data binnen het bedrijf wordt ingezet om de processen te optimaliseren. Techport gaat de kennis die is opgedaan binnen het programma beschikbaar maken voor ondernemers, werkenden en studenten om de maak- en onderhoudsindustrie te versterken.
Techport organiseert ook dit jaar weer een aantal Innovation Tribes. Tijdens een tribe wordt een vraagstuk van (jonge) ondernemers voorgelegd aan collega-ondernemers, docenten en studenten met samen oplossingen te bedenken.

Ik ben trots dat ik mag aankondigen dat ook dit jaar het PET IJmond evenement voor leerlingen van groep 6/7 en 8 terugkomt. Met dit evenement willen we jongeren uit de regio al op jonge leeftijd interesseren voor technologie. Techport wil dit evenement naar een hoger plan te tillen door meer te richten op nieuwe technologieën en daarnaast de samenwerking met bedrijven intensiveren. We hebben plannen om dit evenement uit te breiden naar een Techniekweek zodat we naast bedrijven, ook leerlingen uit het voortgezet onderwijs, ouders, leerkrachten, directeuren en bestuurders uit de IJmond verder kunnen interesseren voor technologie.

Zie jij kansen voor Techport? Heb je een vraagstuk uit je bedrijf voor een Tribe? Wil je meedenken met de Techport Techniekweek? Of wil je meer weten over big data? Wij denken graag met je mee, dus neem vooral contact met ons op.

Henno van Horssen
Programmamanager Techport

henno.vanhorssen@techport.nl

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief