Nieuws

Nieuws 2019

22/02/19

Onderwijs Tribe

Alle leerlingen in het primair onderwijs hebben een goed beeld van technologie en daarnaast kiezen 4 op de 10 leerlingen voor een technische vervolgopleiding: dit zijn een paar van de doelen voor de komende jaren voor Techport.


Lees meer
22/02/19

Hackathon bij Centrum van de Kunsten Beverwijk

Hoe maken we techniekonderwijs leuk voor kinderen? Deze vraag stond centraal bij het Techport dilemma tijdens de hackathon Mens & Machine op 13 februari bij het Centrum van de Kunsten in Beverwijk.


Lees meer
22/02/19

Netwerkevenement, PET IJmond en Careerday in één week

In de week van 7-11 oktober 2019 wordt er voor het eerst een technologieweek georganiseerd: ‘Techport maakt de toekomst!’ In deze week worden de bestaande evenementen PET IJmond, Techport Careerday en het Techport Netwerkevent gebundeld.


Lees meer
15/02/19

Voorlichtingsbijeenkomst: Alternatieve financieringsmogelijkheden

Op 7 maart organiseert PIM Noord-Holland een voorlichtingsbijeenkomst over het ophalen van alternatieve financiering voor ondernemers gevestigd in Noord-Holland.


Lees meer
14/02/19

Techport Innovation Tribe: Wateraccu

Braam Recycling uit Beverwijk zoekt toepassingen voor een Super Absorberend Polymeer (SAP) dat sinds kort uit luiers kan worden teruggewonnen. In deze Techport Innovation Tribe gaan we met elkaar op zoek naar toepassingen voor deze zogenoemde “wateraccu”.


Lees meer
13/02/19

citymarketingcafé

Met ingang van maart 2019 organiseert de gemeente Velsen elke laatste donderdag of vrijdag van de maand een citymarketingcafé in het .IJmuiden-kerkje aan de Helmstraat.


Lees meer
11/02/19

Samen investeren in Sterk Techniekonderwijs!

De technische arbeidsmarkt in Nederland kampt met groeiende tekorten aan technisch personeel, dat remt de economie.


Lees meer
07/02/19

Hackathon Mens & Machine

Op woensdagmiddag, 13 februari 2019 organiseert het Centrum voor de Kunsten Beverwijk voor de tweede maal een hackathon in het Kennemer Theater. Een hackathon is een bijeenkomst waarin gezamenlijk naar creatieve en innovatieve oplossingen wordt gezocht voor vraagstukken en problemen. Het thema deze editie is ‘Mens & Machine’, zeer relevant in sectoren als zorg, onderwijs, maar ook industrie en duurzaamheid.


Lees meer
05/02/19

HET KAN DUS WEL!

Katapult organiseert een Het-kan-dus-welsessie met als thema MAGISCH PROJECTLEIDERSCHAP


Lees meer
28/01/19

Column Henno van Horssen

2019: het jaar van samenwerken


Lees meer
28/01/19

Techport in 2019

Techport staat voor een toekomstgerichte en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. De ambitie is om dé hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie te worden.


Lees meer
28/01/19

Stem nu op jouw Techport innovatiepionier

Maar liefst drie van onze Techport collega’s zijn genomineerd voor Top NH Innovatiepionier.


Lees meer
28/01/19

Update Field Lab Smart Maintenance Techport

Sinds december 2017 heeft Techport de status van nationaal Field Lab, als centrum voor smart maintenance en smart asset management.


Lees meer
28/01/19

Toekomstgerichte basisschool De Kariboe integreert techniek in dagelijkse lesstof

Dat techniek fantastisch is en dat je zeker niet zonder kan, liet openbare basisschool De Kariboe uit Heemskerk zien tijdens de open avond voor ouders en andere belangstellenden.


Lees meer
28/01/19

Oplossing voor personeelstekort: zet vakkrachten in voor andere bedrijven in de IJmond

Ernst de Haas, directeur van productiebedrijf VanDerEng uit Heemskerk en bestuurder van Ondernemingsvereniging IJmond, zet zich in voor de oprichting van een vakliedenpool.


Lees meer
28/01/19

Leerlingen uit de IJmond de vaardigheden leren die aansluiten op het bedrijfsleven

Op woensdag 23 januari bezochten schooldirecteuren uit de IJmond de kick-off van het project ‘Alle Kansen Labs’ in het Makers Lab van Tata Steel.


Lees meer
28/01/19

Techport meets TerraTechnica

Op woensdag 16 januari bezochten ruim 50 ondernemers en betrokkenen van Techport het succesvolle netwerkevent 'Techport meets TerraTechnica' in Alkmaar. Het netwerkevent vond plaats tijdens het Tata Steel Chess Tournament.


Lees meer
10/01/19

Stem op jouw favoriete NH Innovatiepionier

Noord-Holland barst van de innovatiekracht, met een hoge dichtheid aan kleine en grote ondernemingen, kennisinstellingen en organisaties. Samen zorgen zij voor een ongekend innovatieve provincie.


Lees meer

Over Techport

Verankerd vanuit de IJmond werkt de netwerkorganisatie Techport binnen de metropool Amsterdam (inter)nationaal samen. Met focus op technische innovatie in de maak industrie, onderhoud- en energiesector. Het groot-, midden- en kleinbedrijf weten onderwijspartners goed te vinden en te versterken. Want met breed inzetbaar goed gekwalificeerd personeel, in bedrijven met stevige innovatiekracht, floreert de regionale economie vanuit de kaders van het Techniekpact Noordwest. ­

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief