Nieuws

Winnaar prijsvraag PET IJmond 2018 bekend!

De ‘milieumunt’ van Robine van groep 8 van De Zeester uit Beverwijk is uitgeroepen tot beste ontwerp bij de prijsvraag ‘welk beeld heb jij bij techniek?’. Robine is daarmee de winnaar van de prijsvraag PET IJmond! Zij mag met haar hele groep op excursie naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.


Geïnspireerd door de muntjesmachine van VanDerEng was dit jaar het thema van de prijsvraag: ‘welk beeld heb jij bij techniek?‘. Leerlingen konden dit keer individueel deelnemen en dat heeft de jury geweten! Uit het recordaantal van meer dan 330 inzendingen hebben de meeste leerlingen als beeld bij techniek: tandwielen, gereedschap, robots en laboratorium flesjes. Met zoveel inzendingen was het een behoorlijke klus om 9 finalisten te selecteren. De jury heeft hierbij gelet op originaliteit, onderbouwing en grafische toepassing.

 

Robine: “De rand van mijn munt is gemaakt van doppen van oude flessen; hetzelfde is gedaan met het cijfer ‘1’ in het midden van mijn munt. Zo hoeven we de doppen niet weg te gooien maar kunnen we ze opnieuw gebruiken. De spullen in het midden van mijn munt zijn dingen die we uit de zee hebben gehaald. Dit heb ik gedaan vanwege de ‘plastic soep’. Dit is een groot probleem voor zeedieren maar ook voor het milieu. Dat moet gestopt worden!”

 

Binnenkort gaat de hele groep van Robine op excursie naar het NEMO Science Museum in Amsterdam. Leuk extraatje is dat de jury heeft besloten ook een 2e en 3e prijs uit te loven. De groep van Guusje van De Zevenhoeven uit Heemskerk en de groep van Avalon van De Vrijheit uit Wijk aan Zee krijgen binnenkort de gloednieuwe workshop bij het Technolab in SHIP. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

 

N.B. Over de uitkomst van de prijsvraag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Over Techport

Verankerd vanuit de IJmond werkt de netwerkorganisatie Techport binnen de metropool Amsterdam (inter)nationaal samen. Met focus op technische innovatie in de maak industrie, onderhoud- en energiesector. Het groot-, midden- en kleinbedrijf weten onderwijspartners goed te vinden en te versterken. Want met breed inzetbaar goed gekwalificeerd personeel, in bedrijven met stevige innovatiekracht, floreert de regionale economie vanuit de kaders van het Techniekpact Noordwest. ­

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief