Nieuws

Techport heeft op 14 december het Regionaal Skillsakkoord ondertekend

Techport wil hiermee samen met de House of Skills community zorgen dat werkzoekenden in aanmerking komen voor een baan op basis van persoonlijke vaardigheden in plaats van een diploma.


Om de huidige krapte op de technische arbeidsmarkt snel het hoofd te kunnen bieden, gaat House of Skills samen met onder andere Techport zogenoemde innovatiedeals inzetten. Het is voor partijen uit de IJmond ook mogelijk hier aan deel te nemen.
De snel veranderende arbeidsmarkt vereist een nieuwe aanpak om de vraag naar en het aanbod van werknemers op elkaar afgestemd te krijgen. Onder het motto ‘Leven Lang Ontwikkelen’ moeten werknemers die in een krimpmarkt hun baan verliezen, worden omgeschoold naar groeisectoren zoals onder meer techniek. House of Skills zet zich hiervoor in. ‘De actiepunten van House of Skills zijn ook voor de IJmond regio erg interessant, daarom sluit Techport zich hierbij aan, aldus voorzitter van Techport Mark Denys. House of Skills richt zich in eerste instantie op het ontwikkelen van opleidingen. ‘Opleidingen duren meestal 3 à 4 jaar. House of Skills wil voor zij-instromers, met behulp van de expertise van ROC Nova College, een leertraject opzetten van slechts 3 tot 5 maanden’, legt Henno van Horssen, programmamanager Techport, uit. Een ander aandachtspunt van House of Skills is het skills assessments. ‘Daarbij wordt niet gekeken naar welke diploma’s iemand heeft, maar meer naar: wie ben je, welke ervaring heb je en welke beroepen passen daarbij. Deze loopbaan assessments vanuit die skills-gedachte worden momenteel ontwikkeld’, aldus Van Horssen. House of Skills kijkt tevens naar matching. Dat noemen ze “de paskamer”: hoe pas jij qua cultuur of persoonlijkheid bij een bepaald bedrijf? De uitkomsten van deze projecten wil House of Skills graag testen via zogenoemde innovatiedeals.
Bedrijven gezocht House of Skills zoekt nog bedrijven die zeggen: wij staan ervoor open om met zij-instromers aan de gang te gaan. Heeft u als ondernemer interesse? Gerik ten Berge, netwerkmanager is bereikbaar via gerik.tenberge@techport.nl. Meer weten? Zie www.houseofskillsregioamsterdam.nl

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief