Nieuws

Techport Career Day

Aanstaande 26 september 2018 organiseert Tata Steel samen met Jet-Net & TechNet en Techport een speciale editie van de Career Day. Wij nodigen jouw organisatie uit om onderdeel uit te maken van dit unieke evenement. Tijdens de Career Day ontdekken leerlingen vmbo/havo/vwo de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen.


Speciale editie Career Day

In het feestelijke kader van het 100 jarig bestaan nodigt Tata Steel  vmbo-bovenbouw (KB, TL, GL) derde jaar leerlingen uit met een technisch profiel. Deze leerlingen hebben, gezien hun keuze voor een technisch profiel, al interesse in techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. Tegelijkertijd worden er workshops georganiseerd voor leerlingen uit 3 havo. Het doel van de workshops is om leerlingen het technologisch bedrijfsleven te laten ervaren en hen te interesseren in een profielkeuze, opleiding en carrière in de techniek, technologie en ICT.

 

Programma

Tijdens het evenement bezoeken de leerlingen meerdere workshops van bedrijven.  Zij worden ingedeeld in groepjes van tien, die onder begeleiding staan van een Career Guide. Bij elke bedrijfsstand wordt een workshop verzorgd waarbij de leerlingen meer te weten komen over de werkzaamheden, technologieën en beroepen binnen het bedrijf door zelf aan de slag te gaan!

 

Deelname als bedrijf

Om deze leerlingen een gevarieerde indruk van onze sector te laten zien nodigen wij jouw organisatie uit om een stand in te vullen met een workshop voor de leerlingen. Er blijven de komende jaren volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ICT. Dankzij jouw deelname zorgen we ervoor dat jongeren zich met een reëel en positief beeld kunnen oriënteren op toekomstige beroepen en op basis daarvan een bewuste keuze kunnen maken voor een technisch profiel, vervolgopleiding en carrière.

Deelname aan de Techport Career Day is gratis. Je kunt je  bij mij aanmelden hans.nooij@tatasteeleurope.com 

Naast deelname aan deze editie is het ook mogelijk om deel te nemen aan de reguliere Jet-Net & TechNet Career Days in Delft op 13, 14 en 15 november. Neem met vragen gerust contact op met jetnetcareerdaywest@gmail.com

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief