Nieuws

Techniek Toernooi voor de basisschool

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het primair onderwijs. Na het spelen van de regiofinales, wordt de landelijke finale gespeeld in het Nederlands Openluchtmuseum.


Voor alle groepen uit het primair onderwijs zijn er opdrachten. Dus iedereen kan meedoen. Op donderdag 7 juni concurreren de teams met elkaar tijdens de finale in het Openluchtmuseum. Met behulp van lesmateriaal lopen de leerlingen stap voor stap door het onderzoek- en ontwerpproces. Er zijn acht spannende competities, waarin ieder jaar een ander thema centraal staat. Dit jaar is het thema ‘Water’.

 

Lesbrieven

Tijdens het Techniek Toernooi gaan leerlingen aan de slag met verschillende spannende uitdagingen afhankelijk van leeftijd. Al deze uitdagingen hebben te maken hebben met het thema ‘Water’. In de lesbrieven zijn uitgebreide instructies te vinden over iedere uitdaging en hierin is terug te lezen dat de opdrachten aan sluiten bij 19 kerndoelen.

 

Op maat gemaakte lesmateriaal

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft extra lesmateriaal ontwikkeld dat aansluit bij het thema ‘water’.  Kinderen ontdekken hierdoor welke verschillende waterbronnen er zijn en ondervinden dat techniek hand in hand gaat met vakken als taal en geschiedenis. Meer doen met het thema water? Oefen alvast in de klas met ons op maat gemaakte lesmateriaal en neem dat extra stapje voor op de concurrentie tijdens het Techniek Toernooi!

 

Meedoen?

Inschrijven voor het Techniek Toernooi kan nog tot 16 mei 2018 via deze knop.

 

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief