Nieuws

Techniek Toernooi voor de basisschool

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het primair onderwijs. Na het spelen van de regiofinales, wordt de landelijke finale gespeeld in het Nederlands Openluchtmuseum.


Voor alle groepen uit het primair onderwijs zijn er opdrachten. Dus iedereen kan meedoen. Op donderdag 7 juni concurreren de teams met elkaar tijdens de finale in het Openluchtmuseum. Met behulp van lesmateriaal lopen de leerlingen stap voor stap door het onderzoek- en ontwerpproces. Er zijn acht spannende competities, waarin ieder jaar een ander thema centraal staat. Dit jaar is het thema ‘Water’.

 

Lesbrieven

Tijdens het Techniek Toernooi gaan leerlingen aan de slag met verschillende spannende uitdagingen afhankelijk van leeftijd. Al deze uitdagingen hebben te maken hebben met het thema ‘Water’. In de lesbrieven zijn uitgebreide instructies te vinden over iedere uitdaging en hierin is terug te lezen dat de opdrachten aan sluiten bij 19 kerndoelen.

 

Op maat gemaakte lesmateriaal

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft extra lesmateriaal ontwikkeld dat aansluit bij het thema ‘water’.  Kinderen ontdekken hierdoor welke verschillende waterbronnen er zijn en ondervinden dat techniek hand in hand gaat met vakken als taal en geschiedenis. Meer doen met het thema water? Oefen alvast in de klas met ons op maat gemaakte lesmateriaal en neem dat extra stapje voor op de concurrentie tijdens het Techniek Toernooi!

 

Meedoen?

Inschrijven voor het Techniek Toernooi kan nog tot 16 mei 2018 via deze knop.

 

 

Over Techport

Verankerd vanuit de IJmond werkt de netwerkorganisatie Techport binnen de metropool Amsterdam (inter)nationaal samen. Met focus op technische innovatie in de maak industrie, onderhoud- en energiesector. Het groot-, midden- en kleinbedrijf weten onderwijspartners goed te vinden en te versterken. Want met breed inzetbaar goed gekwalificeerd personeel, in bedrijven met stevige innovatiekracht, floreert de regionale economie vanuit de kaders van het Techniekpact Noordwest. ­

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief