Nieuws

Nieuwe workhop in Technolab – dit vinden Zavira en Rosanna ervan

Maandag 10 december kwam groep 6 van obs De Kariboe uit Heemskerk naar het Technolab in SHIP (het sluis- en haven informatiepunt in IJmuiden) voor de gloednieuwe zonne-boot workshop. Deze workshop past mooi in het tijdelijke thema Techniek van de basisschool.


Zavira en Rosanna wisten van te voren niet precies wat ze konden verwachten. Zavira vertelt: “We wisten alleen dat we ‘iets’ met techniek gingen doen. Ik vond het heel leuk om zelf een boot te maken die op zonne-energie werkt. Helemaal als hij het nog doet ook.”

 

Aan het eind van de workshop mocht de hele klas de eigen boot uittesten in de grote waterbak. Daarna nam de klas nog even een kijkje op het dakterras van SHIP. Rosanna: “Daar heb je echt heel mooi uitzicht op de bouw van de nieuwe grote zeesluis. Je bent zo hoog, je kan echt alles zien. Je ziet grote machines en veel mensen werken.”

Zavira en Rosanna zijn door hun bezoek aan het Technolab nieuwsgierig geworden naar nóg een workshop over techniek! Ook hun klasgenootjes vonden het bezoek aan SHIP heel leuk. Rosanna sluit af: “Je kunt veel van de workshop leren, ik vind techniek nu wel een stuk leuker en het is nog heel gezellig ook!”

 

Technolab SHIP

In het Technolab van SHIP worden techniekworkshops georganiseerd voor groep 3-4, 5-6 en 7-8. Heb je ook interesse om met je klas een workshop te bezoeken? Meer informatie is te vinden op www.techport.nl/kiezen/technolab.

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief