Nieuws

Knappe koppen aan de slag bij Techport bedrijven

Techport is voor het eerst dit jaar aangesloten bij het 360Learning project van de Hogeschool van Amsterdam. Vanuit dit project roept Techport bedrijven op om vraagstukken voor te leggen die worden opgepakt door engineering studenten van de Hogeschool van Amsterdam.


De thematiek varieert van digitaliseringsvraagstukken als smart-industry en smart-maintenance tot materiaalkunde.
De eerste opdracht kwam vanuit Tata Steel Packaging. De studententeams kregen de casus voorgelegd om te kijken naar hoe de uitstroom van de verzendhallen bij Tata Steel Packaging gemaximaliseerd zouden kunnen worden. In totaal hebben 8 groepen van ongeveer 4 personen gewerkt aan de opdracht. Techport wil op deze manier bedrijven helpen om nieuwe inzichten te krijgen in een vraagstuk om uiteindelijk tot een betere oplossing te komen. Door studenten op vraagstukken los te laten ontstaan er vaak verrassende inzichten. Ewald Veenboer heeft vanuit Tata Steel Packaging de resultaten beoordeeld: “Het is leuk om te zien dat studenten soms met oplossingen komen die je zelf niet bedenkt. De studenten zijn twee keer langs geweest en hebben een rondleiding gekregen. Tijdens de bezoeken hadden ze de mogelijkheid om vragen te stellen. Ik ben zelf ook een keer bij de Hogeschool van Amsterdam geweest om het project toe te lichten. Het heeft mij dus relatief weinig tijd gekost om hieraan mee te werken, maar uiteindelijk bereik je wel iets. Onze ogen zijn op een paar punten geopend en we gaan onderzoeken of we hier ook echt iets mee kunnen. Daarnaast is het vooral ook erg leuk om met jonge mensen aan een opdracht te werken. Dit doe je ook niet dagelijks.”

Ook meedoen?
Het is ook volgend schooljaar weer mogelijk om als Techport bedrijf mee te doen aan dit project. Heb je interesse? Neem dan contact op met Edward Straus

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief