Nieuws

Hoe maak je een emmissievrije tractor?

Deze vraag stond centraal tijdens de Innovation Tribe van Techport die op 19 december jl. plaatsvond. Ruud Bakker, de jonge ondernemer van Next Generation Machinery (NGM), heeft het idee opgevat om agrarische machines op waterstof te maken.


Zijn idee is in de conceptfase. Tijdens deze tribe kreeg hij input van specialisten uit de praktijk om het concept weer een stap verder te helpen.
Bij de Innovation Tribe waren procestechnologen, deskundigen vanuit grond-, weg- en waterbouw en werkbouwkundigen vanuit bedrijven en hogescholen aanwezig om Ruud een stap verder te helpen. Na een introductie van het idee werd in de eerste ronde gediscussieerd over welke klantgroepen deze nieuwe ontwikkeling interessant zouden vinden. Ook werd nagedacht over creatieve manieren om het plan te financieren.

Ruud: “Deze avond was voor mij zeer geslaagd. Super veel contacten en ideeën opgedaan waar we mee verder kunnen. Toen ik vroeg hoe we aan een gebruikte tractor zouden kunnen komen voor de proof of concept werd direct een vinger opgestoken door Hans Schoenmaker van het gelijknamige agrarische loonbedrijf uit Beverwijk. Dit is natuurlijk fantastisch! Daarnaast veel inspiratie opgedaan en bevestiging gekregen dat we een goed idee hebben. En ook dingen gehoord waar we beter over na moeten denken. Zo werd bijvoorbeeld geopperd dat we ons eerst moeten focussen op elektrisch en daarna op waterstof. Ook werd aangegeven dat we grootser moeten denken dan alleen een emissievrije tractor, want als we de wereld willen verduurzamen, dan is het slim om ook breder te kijken. In de wereld van grondverzet- en bouwmachines is de vraag ook enorm groot. Dit soort analyses opent je ogen wel. Dus dit gaan we zeker onderzoeken.”

Deelnemen aan een Innovation Tribe?
Techport organiseert regelmatig Innovation Tribes om ondernemers verder te helpen met het ontwikkelen van innovaties. Tijdens de Tribes worden specialisten gevraagd mee te denken met de ondernemer. Heb jij interesse om vanuit je specialisatie een keer deel te nemen aan een Tribe? Of heb jij een idee dat je zou willen voordragen als onderwerp van een Innovation Tribe? Neem dan vooral contact op met Theo Koster via theo.koster@techport.nl.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief