Nieuws

Gastcollege over innovatie voor MyTec-studenten

Innovatie gaat snel, vooral in de technologische sector. Binnen het MyTec-concept worden diverse gastcolleges gegeven, bedrijfsexcursies georganiseerd en MyTec-studenten werken aan concrete stageopdrachten die door bevlogen MyTec-docenten en ervaren MyTec-praktijkopleiders van de stichting MyTec-Bedrijven ontwikkeld zijn. Binnen de Techport-regio, verankerd in de IJmond binnen de metropool Amsterdam, wordt steeds intensiever samengewerkt in belang van de slimme maak- en onderhoudsindustrie.


Bewegingsloze pomp  

Paul de Vries, General Manager Process Development Strip Tata Steel, werkt bij Research and Development voor de hoogovens in IJmuiden. In 2006 had hij een nieuwe toepassing bedacht, gebaseerd op een natuurkundig principe dat reeds eeuwen geleden door de Grieken ontdekt was. Alle eerstejaars MyTec zijn nu een echte challenge aangegaan om zijn uitvinding te testen en waar mogelijk de werking te verbeteren. Tharsika Santhakumaran is een van de MyTec-studenten van het Nova College: ‘Het moeilijkste was het zo in elkaar zetten dat de bewegingsloze pomp gaat werken’.

 

Mbo-studenten ontwikkelen: ze voeren uit, maken het prototype en improviseren voor beste resultaat

Winston van der Veldt, MyTec-student die vorig jaar nog zijn eindexamen op het Technisch College Velsen gehaald had, legt in de video uit hoe “de eeuwig werkende pomp” in elkaar zit. Alle groepjes zijn na het gastcollege in de middag bezig met hun prototype, de best presterende proefopstelling zal de Techport-challenge winnen en de prijs in ontvangst nemen. Edward Straus, programmamanager Nova College MyTec, is trots: ‘het mooie is dat de innovatie wordt ontwikkeld en mbo-studenten voeren het ook daadwerkelijk uit: ze maken het en kunnen daar waar nodig ook improviseren’.  

 

Innoverende bedrijven verrijken het beroepsonderwijs

Zes jaar geleden zijn toonaangevende bedrijven samen met het Nova College gestart met de MyTec-opleidingen, nu herbergt de stichting MyTec-Bedrijven meer dan 20 bedrijven en er zijn vijf MyTec-opleidingen die leiden tot een landelijk erkend mbo-diploma niveau 4. De Allround operationeel technicus variant behoort zelfs landelijk tot de selecte groep van Topopleidingen volgens de Keuzegids MBO 2018. Tata Steel is partner binnen de Techport-netwerkorganisatie en heeft niet alleen de gastles innovatie gegeven maar heeft ook de prijs voor het winnende groepje MyTec-studenten ter beschikking gesteld.

 

Meer weten?

www.novacollege.nl/mytec

www.mytec-bedrijven.nl

 

Klik hier voor het videoverslag

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief