Nieuws

Bijna 40 diploma’s eerste lichting Nova College MyTec!

Woensdag 11 juli vond de eerste diplomering MyTec plaats voor 38 examenkandidaten in een zaal met 200 trotse studenten, broertjes en zusjes, ouders, opa’s en oma’s én trotse medewerkers van bedrijven.


Na de officiële opening kwam een bestuurslid van de stichting MyTec-Bedrijven aan het woord: Cor Stam (ook namens een van de MyTec-bedrijven Albemarle) ‘het is een bijzonder moment, we hebben hier afgelopen jaren zorgvuldig naartoe gewerkt en nu is het zover. Ons bedrijf is vanaf het vroege begin aangehaakt en actief betrokken. Deze studenten van het Nova College zijn stuk voor stuk zeer waardevolle starters op de arbeidsmarkt, en sommige gaan gecombineerd met een deeltijdprogramma hbo nog verder leren. Edward Straus programmamanager MyTec van ROC Nova College vervolgt: ‘zowel de toenmalig gedeputeerde van de provincie Noord-Holland als de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen waren bij de prille start geïnteresseerd. Tijdens een delegatiebezoek in 2014 spraken ze met twee eerstejaars Nova College MyTec en nu in 2018 zijn beiden geslaagd voor hun niveau 4 mbo-diploma!’. Bij iedere student hadden de studieloopbaanbegeleiders Erik Deuling, Ad Goverde en Björn Meerstadt een persoonlijke boodschap en zo vloog de feestelijke avond voorbij. De moeder van inmiddels alumnus Chris Velzeboer is na afloop van de diploma-uitreiking verheugd: ‘Dank voor de goede zorgen, Chris heeft zijn diploma gehaald en dat is fantastisch. Bedankt Nova College, MyTec is top!’.   

Over Techport

Verankerd vanuit de IJmond werkt de netwerkorganisatie Techport binnen de metropool Amsterdam (inter)nationaal samen. Met focus op technische innovatie in de maak industrie, onderhoud- en energiesector. Het groot-, midden- en kleinbedrijf weten onderwijspartners goed te vinden en te versterken. Want met breed inzetbaar goed gekwalificeerd personeel, in bedrijven met stevige innovatiekracht, floreert de regionale economie vanuit de kaders van het Techniekpact Noordwest. ­

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief