Nieuws

Nieuws 2018

21/01/19

Bezoek Techport aan Terra Technica

Op woensdag 16 januari bezocht Techport in de slipstream van de schakers van het Tata Steel Chess toernooi TerraTechnica in Alkmaar.


Lees meer
10/01/19

Prestigieuze erkenning van World Economic Forum voor Techportbedrijf Tata Steel

Techportberdrijf Tata Steel in IJmuiden is door het World Economic Forum uitgeroepen tot ‘Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse Company’.


Lees meer
21/12/18

Het Techport team wenst u een goed 2019!


Lees meer
20/12/18

Knappe koppen aan de slag bij Techport bedrijven

Techport is voor het eerst dit jaar aangesloten bij het 360Learning project van de Hogeschool van Amsterdam. Vanuit dit project roept Techport bedrijven op om vraagstukken voor te leggen die worden opgepakt door engineering studenten van de Hogeschool van Amsterdam.


Lees meer
20/12/18

Nieuwe workhop in Technolab – dit vinden Zavira en Rosanna ervan

Maandag 10 december kwam groep 6 van obs De Kariboe uit Heemskerk naar het Technolab in SHIP (het sluis- en haven informatiepunt in IJmuiden) voor de gloednieuwe zonne-boot workshop. Deze workshop past mooi in het tijdelijke thema Techniek van de basisschool.


Lees meer
20/12/18

Techport zet onze regio op de kaart

“Op de evenementen van Techport zie ik steeds weer de trots en passie die de ondernemers, maar ook de scholen uit onze regio uitstralen.


Lees meer
20/12/18

Hoe maak je een emmissievrije tractor?

Deze vraag stond centraal tijdens de Innovation Tribe van Techport die op 19 december jl. plaatsvond. Ruud Bakker, de jonge ondernemer van Next Generation Machinery (NGM), heeft het idee opgevat om agrarische machines op waterstof te maken.


Lees meer
14/12/18

Techport heeft op 14 december het Regionaal Skillsakkoord ondertekend

Techport wil hiermee samen met de House of Skills community zorgen dat werkzoekenden in aanmerking komen voor een baan op basis van persoonlijke vaardigheden in plaats van een diploma.


Lees meer
14/12/18

Techport Innovation Tribe: Tractor van de toekomst

Deze Tribe gaat over de ontwikkeling van een emissievrije tractor, vergelijkbaar met een huidige 160pk dieseltractor. De tractor gaat elektrisch aangedreven worden.


Lees meer
13/12/18

Innovatiefestival Noord-Holland

Op woensdag 13 februari organiseert de Provincie Noord-Holland in samenwerking met PIM Noord-Holland en GO!-NH het eerste Innovatiefestival Noord-Holland. De locatie is Het Nieuwe Warenhuis in Alkmaar (Het Vijvertje 2, Alkmaar)


Lees meer
07/12/18

Masterclass voor innovatieve en duurzame mkb-ondernemers.

Dit keer gaat de masterclass over de groei van start-ups en scale-ups en hoe dit gefinancierd kan worden.


Lees meer
07/12/18

Masterclass: Waar let een investeerder op?

Je hebt mogelijke investeerders op het oog, weet voor welke ondernemingsfase je het geld gaat gebruiken en je hebt een goed businessplan klaar, maar is de investeerder het met jou eens?


Lees meer
03/12/18

Katapult organiseert studiereis

Van 6 tot met 8 februari 2019 organiseert Katapult een studiereis door Nederland. De beste voorbeelden van onderwijs-innovaties, campussen en PPS-en vinden we immers in eigen land! De Techport-regio is bij de studiereis betrokken via het Smart Makers Education programmadeel. Op vrijdag 8 februari wordt een bezoek gebracht aan de Smart Makers Zone.


Lees meer
30/11/18

Winnaar prijsvraag PET IJmond 2018 bekend!

De ‘milieumunt’ van Robine van groep 8 van De Zeester uit Beverwijk is uitgeroepen tot beste ontwerp bij de prijsvraag ‘welk beeld heb jij bij techniek?’. Robine is daarmee de winnaar van de prijsvraag PET IJmond! Zij mag met haar hele groep op excursie naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.


Lees meer
08/11/18

Laatste kans om aan te melden voor IJmond Onderneemt

Meld u snel aan, er zijn nog enkele plekken beschikbaar en vol is vol! Toegang is geheel gratis!


Lees meer
08/11/18

Dag van de ondernemer

Hoe close je een deal en haal jij wel geld op voor je bedrijf?


Lees meer
18/10/18

Braam Recycling wint de Techport GO!-NH Accelerator

Braam Recycling werd op vrijdag 5 oktober 2018 gekozen tot winnaar van de Techport Challenge van het GO!-NH Accelerator programma. Dit keer stond het thema Circulaire Economie centraal.


Lees meer
16/10/18

Artificial Intelligence voor en met het MKB

We staan aan de vooravond van een innovatiegolf die zijn weerga niet kent en zal doordringen in alle haarvaten van de samenleving.


Lees meer
01/10/18

600 Leerlingen bezoeken eerste Techport Career Day

VELSEN NOORD - Techport organiseerde op 26 september met Tata Steel en Jet-Net & TechNet een speciale editie van de Career Day. Dertig (IJmondiale) bedrijven en onderwijsinstellingen gaven technische workshops aan 600 derdejaars leerlingen uit vmbo en havo. ‘Wij willen jongeren enthousiasmeren over wat technologie is, laten zien waar technologie is en wat ze er zelf mee kunnen’, aldus projectleider van de Career Day, Hans Nooij. “Tijdens deze Career Day is dat zeker goed gelukt.”


Lees meer
28/09/18

‘De taart is groot genoeg, maar je moet wel durven delen’

Samenwerken, vertrouwen hebben in elkaar en in gezamenlijkheid werken aan oplossingen voor complexe vraagstukken. Volgens de sprekers op het drukbezochte Techport Netwerk Event vormen die elementen de sleutel tot het succes van een sterke Techport-regio. De bijeenkomst in de Wereld van Staal, het tijdelijke festivalterrein van het jubilerende Tata Steel, stond in het teken van de uitdagingen en kansen waar de maakindustrie en smart maintenance industrie de komende jaren mee te maken krijgt, zoals slim datagebruik, robotisering en het opleiden van vakbekwaam personeel.


Lees meer
26/09/18

Ook aanhaken bij de Business Clusters?

Oproep om mee te doen


Lees meer
16/09/18

Field Lab Smart Maintenance Techport van start


Lees meer
16/09/18

prijsvraag PET IJmond 2018

Welk beeld heb jij bij techniek?


Lees meer
13/09/18

Henno van Horssen nieuwe programmamanager Techport

Henno van Horssen is sinds 1 september de nieuwe programmamanager van Techport. Hij krijgt de opdracht om dit samenwerkingsverband van ondernemers, onderwijs en overheid naar een nog hoger plan te tillen. ‘Techport ontwikkelt zich naar de volgende fase, waarbij smart maintenance bovenop smart manufacturing meer focus krijgt’, vertelt Van Horssen. ‘Bovendien beogen we om het midden- en kleinbedrijf nóg beter bij al onze initiatieven betrokken te krijgen.’


Lees meer
13/09/18

Doe mee met het Hyperloop-project

In het voorjaar organiseerde Techport in samenwerking met Tata Steel een succesvolle Tribe over de Hyperloop, waarbij de focus vooral uit gaat naar de buisconstructies. Op 2 oktober 2018 komt er een vervolg waaraan je kunt deelnemen.


Lees meer
12/09/18

Gastcollege over innovatie voor MyTec-studenten

Innovatie gaat snel, vooral in de technologische sector. Binnen het MyTec-concept worden diverse gastcolleges gegeven, bedrijfsexcursies georganiseerd en MyTec-studenten werken aan concrete stageopdrachten die door bevlogen MyTec-docenten en ervaren MyTec-praktijkopleiders van de stichting MyTec-Bedrijven ontwikkeld zijn. Binnen de Techport-regio, verankerd in de IJmond binnen de metropool Amsterdam, wordt steeds intensiever samengewerkt in belang van de slimme maak- en onderhoudsindustrie.


Lees meer
12/09/18

Speeddate Techport BBL

Heeft jouw bedrijf een leerbaan beschikbaar en is jouw bedrijf op zoek naar een bbl-student? Of ben jij een aspirant bbl-student en op zoek naar een leerbaan? Meld je dan snel aan om op donderdagmiddag 20 september aan te haken aan de Speeddate Techport BBL!


Lees meer
28/08/18

Doe mee met de Techport Challenge circulaire economie 2018

De Techport Challenge 2018 is een samenwerking tussen Techport, Rabobank, IJmond Samenwerking, GO!-NH, provincie Noord-Holland en Innomics Enterprise Accelerator.


Lees meer
21/08/18

Techport Netwerk Event – zet Techport regio op de kaart

Speciaal voor MKB in de maak en smart maintenance Industrie


Lees meer
17/07/18

House of Skills: ‘Pilots in IJmond opzetten voor zij-instroom technische branche’

De snel veranderende arbeidsmarkt vereist een nieuwe aanpak om de vraag naar en het aanbod van werknemers op elkaar afgestemd te krijgen. Onder het motto ‘Leven Lang Ontwikkelen’ moeten werknemers die in een krimpmarkt hun job verliezen, worden omgeschoold naar groeisectoren zoals de techniek. House of Skills, waaraan het IJmondiale Techport capaciteit levert, zet zich hiervoor in.


Lees meer
17/07/18

Bijna 40 diploma’s eerste lichting Nova College MyTec!

Woensdag 11 juli vond de eerste diplomering MyTec plaats voor 38 examenkandidaten in een zaal met 200 trotse studenten, broertjes en zusjes, ouders, opa’s en oma’s én trotse medewerkers van bedrijven.


Lees meer
13/07/18

Meedoen aan de Offshore Wind Innovation Challenge?!

De Offshore Wind Challenge daagt innovatieve studenten, startups en ondernemers uit om met oplossingen te komen die binnen korte tijd kunnen worden geïmplementeerd in de off shore markt bij een grote Launching Customer!


Lees meer
11/07/18

Techport Career Day

Aanstaande 26 september 2018 organiseert Tata Steel samen met Jet-Net & TechNet en Techport een speciale editie van de Career Day. Wij nodigen jouw organisatie uit om onderdeel uit te maken van dit unieke evenement. Tijdens de Career Day ontdekken leerlingen vmbo/havo/vwo de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen.


Lees meer
09/07/18

MKB !DEE

Budget voor ondernemers voor radicale ideeën om te investeren in scholing en ontwikkeling.


Lees meer
03/07/18

Techport Challenge circulaire economie 2018

De Techport Challenge 2018 is een samenwerking tussen Techport, Rabobank, IJmond Samenwerking, GO!-NH, provincie Noord-Holland en Innomics Enterprise Accelerator.


Lees meer
27/06/18

Makathon Smart Solutions voor Water en Natuur

Dit jaar is het thema klimaatadaptatie.


Lees meer
22/06/18

Inspiratiedag post-hbo i.s.m. Ipabo Alkmaar


Lees meer
22/06/18

Techport Career Day

Zeshonderd derdejaars leerlingen van het vmbo (KB, GL en TL) en havo maken op 26 september kennis met techniek en wetenschap.


Lees meer
22/06/18

House of Skills

De arbeidsmarkt is sneller dan ooit in beweging. Technologische veranderingen hebben impact op het dagelijks leven en daarmee ook onze banen.


Lees meer
22/06/18

TechniekTrofeest

In juni bestaat de TechniekTrofee vijf jaar en dan wordt de TechniekTrofee en de Inspiratieprijs 2018 uitgereikt.


Lees meer
15/06/18

Techport Netwerk Event

SAVE THE DATE 26 september 2018


Lees meer
14/06/18

Verslag eerste Techport Hyperloop Tribe

Op 25 april 2018 vond de eerste Techport Hyperloop Tribe plaats in het Congrescentrum van Tata Steel.


Lees meer
10/06/18

Vijfde Techport Innovation Tribe: bundeling krachten bij Hyperloop

“We kunnen het niet alleen”


Lees meer
08/06/18

Innovating Mobility 2018 DEMO DAY

De provincie Noord-Holland organiseert op 14 juni de Demo Day van de GO!-NH Accelerator Duurzame Mobiliteit en de meest toonaangevende programma’s en innovaties vanuit de provincie en haar partners.


Lees meer
28/05/18

11 juni vindt de 7e Techport tribe ENCI plaats!

Met smart maintenance levensduur installatie ENCI verlengen.


Lees meer
14/05/18

6e Techport tribe bushalte 2.0

Wilt u als ondernemer meedenken over de uitwerking en/of toeleverancier worden van deze innovatieve Bushalte 2.0? Kom dan donderdag 31 mei naar de 6de Techport Innovation Tribe bij Tata Steel. De inloop is vanaf 16.30 uur, het programma loopt van 17.00 - 19.00 uur.


Lees meer
03/05/18

Innovatiefonds zoekt deskundigen voor beoordelingscommissie

Sinds 1 maart 2018 is het Innovatiefonds MKB Velsen in werking getreden.


Lees meer
25/04/18

Opleiding tot lasrobot operator weer stap dichterbij

Haprotech heeft een Techport Kennisvoucher van 5.000 euro ontvangen voor het verder ontwikkelen van een opleiding tot lasrobot operator. In Nederland bestaat zo’n opleiding nog niet.


Lees meer
24/04/18

Techniek Toernooi voor de basisschool

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het primair onderwijs. Na het spelen van de regiofinales, wordt de landelijke finale gespeeld in het Nederlands Openluchtmuseum.


Lees meer
23/04/18

ROC Nova College in landelijk programma ‘De Uitdaging’

Voldoende én goed vakpersoneel opleiden voor de energietransitie en de innovaties die hiermee gepaard gaan. ROC Nova College tekende samen met negentien andere roc's en aoc’s om samen met bedrijven het klimaat- en energieakkoord in het mbo tot een succes maken.


Lees meer
20/04/18

Financiering van sociale ondernemingen

Ben je sociaal ondernemer en zou je meer willen weten hoe je, jouw sociaal onderneming kan financieren? Kom naar de speciale editie van de Stadsgaragesessie meet PIM om meer te weten!


Lees meer
19/04/18

OV IJmond-leden in gesprek met staatssecretaris Mona Keijzer

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat reist door het land om input te verzamelen voor het nieuwe MKB-actieplan. Hiervoor ging zij maandag in gesprek met de leden van OV IJmond.


Lees meer
16/04/18

GO!-NH Accelerator Circulaire Economie 18 april

Heeft u zich al ingeschreven voor de Kick Off van de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie op 18 April bij Blu-Me in het Pharos gebouw in Hoofddorp?


Lees meer
06/04/18

5de Techport Innovation Tribe over toekomstig transport

In de toekomst zullen personen en goederen met een snelheid van ruim 1.000 kilometer per uur door een vacuüm gezogen buis scheren. Wilt u als ondernemer onderdeel worden van dit prestigieuze hyperloop-project? Kom dan woensdag 25 april naar de 5de Techport Innovation Tribe.


Lees meer
03/04/18

Gezocht: Programmamanager Techport


Lees meer
30/03/18

Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn

Van 16 t/m 18 mei organiseert Smart Makers Education de Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn. Gedurende 3 dagen gaan studenten, leerlingen, medewerkers (van zorginstellingen) en experts aan de slag met vraagstukken uit Zorg en Welzijn op gebied van duurzaamheid, groenere en betaalbare zorg.


Lees meer
29/03/18

Inspiratieworkshops Internet of Things

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk aan machines, sieraden, auto’s, de thermostaat en de koelkast. Ze vormen samen een groot ‘internet of things’, oftewel het internet der dingen.


Lees meer
22/03/18

Theo Koster betrekt bedrijven, innovatiekracht vanuit de regio groeit

Techport groeit en de betrokkenheid van diverse bedrijven in de metropool Amsterdam wordt alsmaar groter. Graag versterken we dan ook nu de samenwerking met het midden- en kleinbedrijf naast de reeds bestaande succesvolle samenwerkingstrajecten van Techport Industries.


Lees meer
14/03/18

Winnaars Techport Accelerator duurzame maakindustrie bekend

In een spannende finale zijn uit vijf initiatieven de twee winnaars geselecteerd die deel mogen nemen aan de GO!-NH / Techport Accelerator. Dinsdag 13 maart hebben alle teams hun beste pitch gegeven voor de jury bestaande uit Gerik ten Berge (Techport), Marieke van Dijk (wethouder gemeente Heemskerk), Jan Wieger Hof (ROC Nova College), Jeffrey Flemming (Tata Steel) en Martijn van der Schaaf (Rabobank IJmond).


Lees meer
14/03/18

Girls only

Techniek is veel meer dan alleen werken met gereedschap en omvat deze 7 werelden: voeding & gezondheid; creatief & ontwerpen; verkeer, transport & ruimte; onze planeet; geld & handel; wetenschap & ontdekken en het menselijk lichaam.


Lees meer
01/03/18

Velsen: Twee miljoen voor innovatiefonds

De gemeente Velsen stelt € 2.000.000, - beschikbaar voor innovatie in de maak- en onderhoudsindustrie. Donderdag 1 maart treedt het fonds in werking. Vanaf dat moment kan het Velsens midden- en kleinbedrijf (MKB) verbonden aan de maak- en onderhoudsindustrie subsidie aanvragen voor product- en procesinnovatie.


Lees meer
15/02/18

Introductiebijeenkomst Techport Accelerator Duurzame Maakindustrie

Op maandag 5 maart 2018 organiseert Techport, gefaciliteerd door de gemeente Heemskerk, samen met Innomics een introductiebijeenkomst over de Techport Accelerator Duurzame Maakindustrie 2018. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.


Lees meer
05/02/18

Bezoek van een brede delegatie van beleidsambtenaren

Op maandag 29 januari bracht een brede delegatie van beleidsambtenaren van het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bezoek aan Techport. In een programma van vier uur werd de Haagse groep ondergedompeld in de brede range van activiteiten van Techport.


Lees meer
02/02/18

Invitation TKI Wind op Zee Match Making Day - 14 Feb. 2018

Op 14 Februari 2018, organiseert TKI Wind op Zee, in samenwerking met the Netherlands Enterprise Agency (RVO) de jaarlijkse TKI Wind op Zee Match Making Day.


Lees meer
31/01/18

Techport verwerft status Field Lab Smart Industry

Techport heeft de status van nationaal Field Lab Smart Industry verworven. De Dompelverzinklijn 3 van Tata Steel vormt de context voor de eerste activiteiten van het lab, waarbij de integratie van nieuwe technische toepassingen in de bestaande industrie centraal staat. Het doel is om vanuit een fysieke proeffabriek een veelheid van (maak)bedrijven te helpen bij de digitalisering van hun processen.


Lees meer
31/01/18

Innoveren en samenwerken bij vierde Innovation Tribe

Op 25 januari vond de vierde Techport Innovation Tribe plaats. Ditmaal werd de brainstormsessie bij VanDerEng BV in Heemskerk gehouden. Veel bezoekers namen deel aan de optionele rondleiding. Deze startte in de opslaghal en eindigde bij het kantoor. Alle deelnemers gingen vervolgens aan de slag met twee vraagstukken. Ze konden kiezen uit de casus VanDerEng of 360 ̊ video van Fix Media. Innomics begeleidde beide teams door middel van presentaties, uitleg en coaching.


Lees meer
29/01/18

MIT-subsidie voor R&D-projecten medio april weer open voor aanvragen

U kunt vanaf half april weer subsidie aanvragen voor innovatieve R&D-projecten vanuit de populaire regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). De regio Zuid en provincie Zuid-Holland hebben de openstellingen officieel bekend gemaakt. Andere regio’s volgen naar verwachting snel en zullen dezelfde periode aanhouden.


Lees meer
24/01/18

Inspirerend bezoek aan Media Park

Voor het vijfde jaar op rij is Techport de grootmeesters van het Tata Steel Chess Tournament achterna gereisd. De bus met ondernemers, bestuurders en onderwijsprofessionals zette woensdag 17 januari koers naar het Media Park in Hilversum, waar een speelronde van het bekende schaaktoernooi plaatsvond.


Lees meer
15/01/18

Doe mee met de challenge en accelerator

Techport organiseert een Innovation Challenge en Accelerator en nodigt startups, innovatieve MKB-bedrijven en innovatie teams van kennisinstellingen en multinationals uit om innovaties en oplossingen te ontwikkelen om de maakindustrie in de IJmond en Noord-Holland duurzamer te maken


Lees meer
09/01/18

Financiering voor innovatieve en duurzame plannen

Programma Investeringsgereed Innovatief MKB Noord-Holland


Lees meer
08/12/17

Nova Heroriëntatiemiddag

Al 2.000 jongeren in de regio hebben zich aangemeld voor een vervolgopleiding in het mbo.


Lees meer
08/12/17

Open huis Nova College

Alle mbo-opleidingen hebben Open huis op de locaties Beverwijk, IJmuiden, Harlingen, Haarlem en Hoofddorp.


Lees meer
08/12/17

CHOICE


Lees meer

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief